Lübnan'da şiddetli patlama

Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama meydana geldi. Meydana gelen patlamada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Lübnan'da şiddetli patlama
Son Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 09:38
4 Ağustos 2020 Salı 20:16

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evi yakınlarında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre, Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar oluşurken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Görgü tanıkları birçok kişinin cam parçaları ve bina enkazları nedeniyle yaralandığını belirtiyor. Başkentteki hastanelerin kan bağışı için çağrı yaptığı bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyururken, Al Jazeera deponun havai fişeklerle dolu olduğunu, Al Mayeeden ise deponun benzinle dolu olduğunu belirtti.

Patlamanın neredeyse tüm şehirden duyulduğu ve patlama bölgesinden kilometrelerce uzaktaki binaların bile camlarının kırıldığı belirtildi. Lübnan İç Güvenlik Şefi tarafından yapılan açıklamada, patlamanın limanda bulunan patlayıcı özelliği bulunan ve yıllar önce el konulan maddeler nedeniyle gerçekleştiği ifade edildi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Beyrut Valisi Mervan Abbud, limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti.

Patlamanın ardından bir süredir Lübnan'la gerilim yaşayan İsrail'e gözler çevrilmişti. Reuters'a konuşan bir İsrailli yetkili İsrail'in patlamayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

"Olay patlayıcıların olduğu depoda meydana geldi"

Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı ölü sayısını açıkladı 

Saatler ilerledikçe facianın boyutları ortaya çıkmaya başladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı patlamada 73 kişinin öldüğünü, 3 binden fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar