Lavrov’dan ABD açıklaması: Cenevre’yi bombaladılar

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’ye yaptığı müdahalede BM himayesinde düzenlenen Cenevre görüşmelerini de bombaladığını söyledi.

Lavrov’dan ABD açıklaması: Cenevre’yi bombaladılar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Nisan 2018 Cumartesi 12:51

ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye’nin Duma ve Doğu Guta’da kimyasal saldırı düzenlediği gerekçesiyle Suriye’ye hava harekatı düzenledi.

ABD, İngiltere ve Fransa operasyonun gerekli olduğunu söylerken Rusya kınamış İran ise Orta Doğu’nun çözüleceğini söylemişti. Türkiye ise yapılan operasyonu ‘memnuniyetle karşıladıklarını’ belirtmişti.

“CENEVREYİ BOMBALADILAR”

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’ye yapıla hava harekatının Cenevre’de yapılan barış görüşmelerini de bombaladığını söyledi. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Moskova’da yaptığı görüşme sonrasında düzenlenen bir basın toplantısında, Suriye’ye yapılan operasyon hakkında konuştu.

Lavrov, “Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin 4 Nisan’da Ankara’da bir araya geldikleri zirve sonrasında  Cenevre’de Suriyeliler arasında gerçek bir diyalog kurulmasına yardımcı olacak görüşmeleri yeniden başlatmaya çok yaklaşmıştık” dedi.

 Lavron, “Suriye’deki uydurma ‘kimyasal tesisleri’ değil Cenevre’deki görüşmeleri de bombaladılar” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar