Kuzey Irak’ta bulunan üsler Türkiye’ye bağlanıyor

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’dasn temizlenen yerlere Türk Silahlı Kuvvetleri yeni üsler kurdu. Kuzey Irak’taki 3 üs bölgesi, yeni yapılan yollarla birbirine ve Türkiye’ye bağlanıyor.

Kuzey Irak’ta bulunan üsler Türkiye’ye bağlanıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
30 Mart 2018 Cuma 10:31

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’nın temizlendiği yerlere yeni üsler kuruyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Kuzey Irak'taki operasyonlar kapsamında temizlediği alanlarda kurulan üsleri birbirlerine ve Türkiye'ye bağlamak için bölgede yeni yollar inşa ediliyor. Birliklerin hareket kabiliyetini artıracak yolların 16 kilometresinde çalışmalar tamamlandı.

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, 3. Piyade Tümen Komutanlığı'na bağlı 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nca, PKK'lı teröristlerin sınırın Irak tarafındaki kamplarına yönelik 10 Mart'ta başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Bu kapsamda Hakurk ve Kani Rash bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, teröristlerden temizlenen alanlara üs bölgeleri kurdu. Irak'ın kuzeyinde kurulan üs bölgeleri için başlatılan yol açma çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Şimdiye kadar 3 üs bölgesi yeni yapılan yollarla birbirine ve Türkiye'ye bağlanırken, yaklaşık 16 kilometresi tamamlanan yolda çalışmalar devam ediyor.

KÖYLÜLERE ZİYARET

Öte yandan teröristlerden temizlenen ve ve operasyonların devam ettiği Kani Rash bölgesinde, Iraklıların tarım ve hayvancılık yapabilmesi için de imkân sunuluyor. Kani Rash'ta açılan üs bölgesi sayesinde önceki yıllarda terör örgütü PKK tarafından Irak'ın kuzeyinde kullanılmasına izin verilmeyen arazilerde, Iraklıların kontrollü şekilde tarım ve hayvancılık yapmaları için izin verilmeye başlandı. Bu kapsamda, bölgede görevli komutanlar da zaman zaman üs bölgeleri yakınında yaşayan yöre halkıyla bir araya geliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar