Kurtulmuş: Kuklacıyı iyi biliyoruz

Trabzon'da katıldığı bir programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Münbiç'te meydana gelen patlama hakkında, “Baktığınız zaman sıradan bir terör örgütü. Kukla oynuyor, kukla önemli değil, arkadaki kuklacıyı iyi biliyoruz" dedi

Kurtulmuş: Kuklacıyı iyi biliyoruz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
19 Ocak 2019 Cumartesi 14:24

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Trabzon’da katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Menbiç'te iki gün önce lokanta yakınında meydana gelen patlamayı hatırlatan Kurtulmuş şu açıklamaları yaptı:

"Münbiç'te lokantada bir bomba patlatılıyor. Baktığınız zaman sıradan bir terör örgütü. Kukla oynuyor, kukla önemli değil, arkadaki kuklacıyı iyi biliyoruz. Fatih Sultan Mehmet'ten, Yavuz Selim'den bahsediyorsak, Kanuni'den bahsediyorsak bize de kuklalarla uğraşmak değil, kuklacıyı iyi tanımlamak düşer. Bizim burada bölgedeki bu dizaynı yeniden yapmak, vekâlet savaşları üzerinden, aşağı yukarı Suriye'de 7 yıldan beri sürdürdükleri bu hain, insanlık tarihinin en kirli, en karanlık, en kanlı silahlı savaşını sürdürmeye devam ediyorlar. 

DEAŞ'ı bunun için ortaya çıkarıyorlar. Yoksa kim bize anlatabilir ki, DEAŞ dediğiniz örgüt internet üzerinden örgütleniyor. Bir zamanlar 80 bin militanı vardı, bu kadar militanı bir araya getiriyor. Dünyanın dört bir tarafından 80 bin adamı izci kampı içi toparlasanız bunun lojistik desteğini sağlayamazsınız. Kim var DEAŞ'ın arkasında, hangi zihniyet vardır? Bunların hepsini biliyoruz. DEAŞ'ın neden kurulduğunu daha iyi anlıyoruz.

Adamlar bir şekilde bütün o şehirleri işgal ederek yürüdüler ve bütün dünya seyretti. DEAŞ'la mücadele konusunda herkes söz söyledi, sadece Türkiye hareket etti. Çünkü biliyor ki Türkiye bu bölgeye ait olmayan her terör örgütü, bu bölge halklarının tamamının düşmanıdır"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar