Kulisler hareketli! Listeler bugün belli oluyor

Partilerin 27. Dönem Milletvekili aday listesini YSK'ya teslim etmesi için son güne girildi.

Kulisler hareketli! Listeler bugün belli oluyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Mayıs 2018 Pazartesi 14:11

Seçime girecek partiler arasında milletvekili aday listesini açıklayan ilk partiler MHP ve Cumhuriyet Halk Partisi oldu. CHP'de 26. Dönem milletvekilliği bazı isimler aday gösterilmedi. Liste dışı kalan isimler ise şöyle: İstanbul'da Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Eren Erdem, Ankara'dan Şenal Saruhan, Trabzon'da Haluk Pekşen, Mustafa Balbay, İzmir'den Zeynep Altıok, Musa Çam, Necati Yılmaz ve Manisa'dan Tur Yıldız Biçer, Mersin'den Fikri Sağlar, Eskişehir'den Gaye Usluer, Edirne'den Erdin Bircan ve Zonguldak'tan Şerafettin Turpçu.

LİSTE DIŞI KALAN CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ ADAYLARI AÇIKLAMADA BULUNDU

Liste dışı kalan Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen “Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri üzülmeyin ne pahasına olursa oldun asla BOP projesine teslim olmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi ağır ve meşakkatli bir süreçten geçerken mücadele gücümüz kırılabilir ancak azmimiz asla. Nefes alıyorsak hayat vardır. Hayat varsa umut da vardır” ifadelerini kullandı

Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt  “Sevgili CHP’liler; açıklanan MV aday listesinin yarattığı havayı görüyor, anlıyorum. Sakin olmak gerek. Sadece şunu söylemek isterim ki; ben CHP’liyim, Mustafa Kemal’in Askeriyim. Hiç bir güç son kale CHP’yi BOP’a ve emperyal planlara teslim edemeyecektir. Sel gidecek, kum kalacaktır!" açıklamasında bulundu.

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş yaptığı açıklamada “Partim 25 ve 26. Dönem MV. olma onurunu verdi. Üç yıl boyunca bu onura layık olmaya gayret ettim. Gnl. Bşk. Sn. Kılıçdaroğlu da demokrasi mücadelemizde tam destek verdi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesine parlamento dışında devam edecek, partimizin iktidarı için çalışacağız”  dedi.

3 ADAY TEKRAR LİSTEYE DAHİL EDİLDİ İDDİASI

Gazete Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın haberine göre Eren Erdem, Barış Yarkadaş, Ali Şeker'in yeniden milletvekili aday listesine dahil edildiğini yazdı.

"TANSU ÇİLLER SİYASETE GERİ DÖNÜYOR" 

Kulislerden gelen bilgilere göre, AK Parti’nin aday adayı listelerinde milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, gazeteci Ayşe Böhürler, eski bakan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar gibi isimler de bulunuyor. Erdoğan’ın son hafta içerisinde, bazı eski milletvekilleri ve onların çocuklarına adaylık başvurusu yapması için telefon açtığı öğrenildi. 

AK Parti kulislerinde gündem oluşturan başka bir konuyu ise ‘cumhurbaşkanı yardımcılarından birinin kadın olacağı’ konusu oluşturuyor. Erdoğan’ın dışarıdan  bir ismi bu göreve getireceği dile getiriliyor. Bir dönem, bu ismin Tansu Çiller olacağı yorumları yapıldı. Çiller’in dışında bazı yeni isimlerin de gündemde olduğu ifade ediliyor.

"5 BAKAN ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ HALİNDE GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK"

Mevcut bakanlardan Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Nurettin Canikli, Jülide Sarıeroğlu, Veysel Eroğlu gibi isimler, yeni dönemde Erdoğan'ın seçilmesi halinde kabinede yer almalarına kesin gözüyle bakıldığından, milletvekili listelerinde yer almayacak.

SÜLEYMAN SOYLU MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLECEK İDDİASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Aydın'dan ilk sıradan aday gösterileceği de AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Eğer Soylu listelerde yer bulursa milletvekili olacağı için yeni dönemde kabinede yer alamamış olacak.

MHP'DE 13 MİLLETVEKİLİ LİSTE DIŞI KALDI

MHP'de 13 milletvekili liste dışında kaldı. Mevcut milletvekillerinden listede olmayan 13 milletvekillerinin isimleri ise şöyle oldu, "Şefkat Çetin, Atila Kaya, Mehmet Parsak, Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Seyfettin Yılmaz, Mustafa Mit, Mehmet Günal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Fahrettin Oğuz Tor, Oktay Öztürk, Zihni Açba."

HDP AHMET ŞIK VE BARIŞ ATAY'I ADAY GÖSTERDİ

Milletvekili aday listesini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmeye hazırlanan HDP'de öne çıkan isimler netleşti. Gazeteci Ahmet Şık İstanbul 2. Bölge'den, sanatçı Barış Atay Hatay'dan aday gösterildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar