Erdoğan’dan koronavirüs açıklaması: Korunmanın ilk şartı temizliktir

Grup toplantısında koronavirüs salgınına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir.” dedi.

Erdoğan’dan koronavirüs açıklaması: Korunmanın ilk şartı temizliktir
Son Güncelleme: 11 Mart 2020 Çarşamba 12:01
11 Mart 2020 Çarşamba 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada hızla yayılan birçok kişinin ölmesine neden olan koronavirüs hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları söyledi;

“Dün gece Sağlık Bakanı tarafından yapılan koronavirüse temas etmek istiyorum. Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda koronavirüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi izlemeye alındı. Bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken önlemleri aldık. Ancak biz hangi tedbiri alırsak alalım, yakın çevremizde bu kadar yaygınlaşmış bir virüsten korunmak mümkün olmadı. Yarın dar çerçeve bir toplantı yapacağız.

Vatandaşlarımızdan ricam, sağlık personelinin ikazlarına harfiyen uymaktır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Biz de geçtiğimiz cuma gününden beri tokalaşmayı, kucaklaşmayı kesip uzaktan selamlaşmaya geçtik. Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Milletimiz nice saldırıları göğüslemeyi başarmıştır, bunun da üstesinden gelecektir.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar