Kılıçdaroğlu ile Baykal neden görüşmedi?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya’da ziyaret ettiği fakat doktorların izin vermediği gerekçesi ile görüşemediği Deniz Baykal’ın aslında kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu ile Baykal neden görüşmedi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 12:11

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya’da Deniz Baykal'ı ziyarette bulunmuştu. Doktorların bu ziyarete izin vermediği ifade edilmişti.

 Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Deniz Baykal’ın, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediğini yazdı.

 Yılman’ın yazısı şöyle:

“Biliyorsunuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir toplantı için Almanya’ya gitti. Herhalde, “Hazır Almanya’ya gelmişken” deyip, Münih’te bir klinikte tedavi gören eski genel başkan Deniz Baykal’ı da ziyaret etmek istemiş. Fakat edememiş. Yani kliniğe kadar gitmiş, hatta içerisine de girmiş, ama Baykal’ı görmesine izin verilmemiş.

Bunu Almanya dönüşünde havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken kendisi söyledi. Ben boşluğa düşüp söylediğini düşünüyorum, zira sonradan öğrendim ki meselenin içyüzü çok farklıymış. Bunu da bir tesadüf eseri öğrendim.

Twitter’da gezinirken denk geldim haberturk.com’un haberine. Haberi tıklayıp tamamını okuyunca, açıkçası Kılıçdaroğlu’na yapılmış büyük bir nezaketsizlik olarak düşündüğümden, o tweet’i alıntılayıp bu yönde bir yorum yaptım, “Ayıp ve tuhaf” diyerek...

Tweet’i atmamın üzerinden 10 dakika geçti ya da geçmedi ki arandım Baykal’a çok yakın bir isim tarafından ve söz konusu ziyaretle ilgili bilgilendirildim. Arayan kişi isminin yazılmasını istemediği için yazmıyorum. Ama güvendiğim bir isim. Boş beleş konuşacak biri olmadığı için verdiği bilgiyi telefonu kapatır kapatmaz Twitter’da paylaştım hemen.

Şuydu: Kemal Kılıçdaroğlu’na çok önceden Deniz Baykal’la görüştürülmesinin mümkün olmadığı iletilmiş. “Gelmeyiniz lütfen” denilmiş. Tuhaf bir durum biliyorum ama gerçekten de Kemal Bey, Deniz Bey’i göremeyeceğini bile bile gitmiş Münih’teki o kliniğe.

 Kendisi gazetecilere yaptığı açıklamada, “Doktoru izin vermedi” dediği için, beni arayan kişiye bu bilginin doğru olup olmadığını da sordum. Öğrendim ki, gerçekten de doktoru “Enfeksiyon riski var” diyerek izin vermemiş. Anlatılanlara, manzaraya genel olarak baktığınızda “Olabilir, ne var bunda?” diyebilirsiniz, ama siz bu manzaraya bakmayın! Arkasını anlatayım ben size, ona göre yorum yapın.

Aktarılanı söylüyorum: Kılıçdaroğlu’nun Deniz Baykal’la doktoru izin vermediği için görüşme yapamadığı bilgisi doğru değil. Daha doğrusu, Kemal Bey’e böyle bir gerekçe sunulmuş ama esasında görüşme yapmak istemeyen Deniz Bey’in kendisiymiş. Günler öncesinden Kılıçdaroğlu’nun geleceği bilgisi üzerine, “Söyleyin gelmesin... Görüşmeyeceğim” demiş Deniz Bey.

Ben bu bilginin doğru olduğuna yüzde yüz eminim; zira Deniz Bey’in şu anda tedavi gördüğü durumda enfeksiyon kapacağı bir risk filan yok. Nihayetinde durumun iyi olduğu, gittikçe de iyiye gittiği yönünde haberler okuduk hep beraber, hatta Ertuğrul Özkök’ü telefonla arayarak muhabbet ettiğini de öğrendik.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar