Kılıçdaroğlu’ndan Uğur Mumcu mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefatının 25 yılında Uğur Mumcu’yu özlemle andığını bildirdi

Kılıçdaroğlu’ndan Uğur Mumcu mesajı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 11:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan öldürülen Ugur Mumcu’nun vefatının 25 yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, "İleri görüşlü bir gazeteci, büyük bir vatansever ve onurlu bir insandı. Usta Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu’yu, haince katledilişinin 25. yılında özlemle anıyorum." ifadesini kullandı.

“CANI PAHASINA MÜCADE EDEN GAFFAR OKAN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cinayete kurban giden eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı saygı ve rahmetle andığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından, Okkan'ın Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda şehit olmasının 17. yılı dolayısıyla paylaşımda bulundu.

 Kılıçdaroğlu, “Gaffar Okan, canı pahasına terör ile mücadele eden gerçek bir halk kahramanıydı! Faili meçhul bir cinayete kurban giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı saygıyla ve rahmetle anıyorum.” dedi

UĞUR MUMCU KİMDİR? 24 Ocak 1993’te arabasına yerleştirilen bomba ile gerçekleştirilen saldırı sonucu suikaste kurban giden Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942’de Kırşehir’de dünyaya geldi. 51 yıllık kısa yaşantısına onlarca kitap ve yüzlerce makale sığdıran Uğur Mumcu, ilkokulu Ankara Devrim İlkokulunda ve ortaokulu Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nde okudu. 1961'de başladığı üniversite eğitimini avukat olmak üzere başladığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1965'te tamamladı.

1965’te tamamlayan Mumcu, henüz öğrenciyken 26 Ağustos 1962’de Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan “Türk Sosyalizmi” başlıklı makalesiyle Yunus Nadi Ödülü’nü aldı. 1963’te fakültede öğrenci derneği başkanı seçilen Uğur Mumcu, 1969-1972 yılları arasında Hukuk Profesörü Tahsin Bekir Balta’nın asistanı olarak çalıştı.

1977’den sonra sadece Cumhuriyet için yazmaya başlayan Uğur Mumcu, “Gözlem” başlıklı köşesinde 1991’in Kasım ayına kadar aralıksız olarak yazdı.

Sakıncalı Piyade ve Bir Pulsuz Dilekçe kitapları 1977’de yayınlanan Uğur Mumcu’nun Sakıncalı Piyade adlı eseri tiyatroya uyarlandı ve Ankara Sanat Tiyatrosunda tam 700 kere sahnelendi.

Uğur Mumcu, 1981’de terörün silah kaçaklığıyla ilgisini ortaya koymak ve kamuoyunu bu konuda uyarmak için “Silah Kaçakçılığı ve Terör” kitabını yazdı. Uğur Mumcu, aynı yıl, Mehmet Ali Ağca’nın Papa’yı öldürme girişiminden sonra Ağca üzerine inceleme ve araştırmalar da yaptı.

GAFFAR OKAN KİMDİR? Ali Gaffar Okkan, Sakarya ilinin Hendek ilçesinde 1952 yılında doğdu. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji’nden, 29 Eylül 1973 tarihinde Polis Akademisi’nden mezun olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Komiser Yardımcısı olarak atandı.

Bu ilde Emniyet Amirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görev yaptıktan sonra, Gaffar Okkan 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanarak, 1985 yılında şube müdürlüğüne terfî etti. 1986 yılında Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev aldı. Gaffar Okkan, bu ilde 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu. 6 Aralık 1993 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfî ederek Kars İl Emniyet Müdürü olarak atandı. 18 Kasım 1997 tarihinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. Gaffar Okkan, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu.

Gaffar Okkan, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevinde iken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından Valilik Binası'na makam aracıyla seyir hâlinde iken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflâtun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürülerek açılan ateş sonucu olay yerinde şehit edildi.

Emniyet Müdürü'nün öldürülmesine tepki gösteren Diyarbakır halkı, cenazenin olduğu gün kepenk kapattı ve şehrin sokaklarında protesto yürüyüşü yaptı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar