Kılıçdaroğlu’na saldırıya tepki yağıyor

Ankara'da CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’na saldırıya tepki yağıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Nisan 2019 Pazar 16:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıyla ilgili siyasiler tepki mesajları verdi.

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya gelen tepkilerden bazıları şöyle:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek

"Şehit kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun! Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu mutlu mu acaba! Halkı kin ve nefrete sürükleyen, söylemlerin genel başkan düzeyinde gelmesi ne kadar acıdır. Bu organize saldırının sorumlusu kim? Bunu herkesin kendi vicdanına sorması gerekiyor. Saldırı bir şehit cenazesinde gerçekleşti. Öncelikle bu şehide saygısızlıktır. Şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapanlara lanet olsun, lanet olsun."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan

"Türkiye seçim sürecinde o kadar kutuplaştırıldı ki, insanların içine (oy vermeyeceği kişiler için) düşmanlık tohumları serpiştirildi. Bu iklim Türkiye için iyi değil. Sayın Kılıçdaroğlu’na saldırı da öyle vatandaşın insiyaki tepkisiyle gerçekleşmiş bir saldırı değil, planlı bir saldırı. Bu saldırganlara güvence verenler ortaya çıkarılmadıkça, bu ülkede kimse güvende olmaz. İster 5 bin korumayla, ister korumasız gezin. Bu ülkede saldırı aydınlatılmadıkça kimse güvende olmaz. Saldırıyı kınamıyorum, lanetliyorum."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

"Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacaktır."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop

"Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim."

Muharrem İnce 

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP'ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır.

Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar