için kaldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu şehit cenazesindeki saldırı sonrası konuştu

Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu saldırı Türkiye'ye yapılmıştır" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şehit cenazesindeki saldırı sonrası konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Nisan 2019 Pazar 17:30

Katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Bana yapılan saldırı Türkiye'ye yapılmıştır. Onlar sanıyorlar ki, CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geri adım atacak, bir milim geri adım atmayacağım. 

- İstiyorlar ki şehit cenazelerine katılmayayım ama ben katılacağım. Bu şehitler 82 milyonundur. Bunların cenazeye, ezana da saygısı yok. Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz. Biz şehitler arasında hiçbir zaman ayrım yapmadık. Siz hangi yüzle şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz?

- Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacaklar. Hiç kimse unutmasın Kuva-i Milliyecilerin, CHP’nin Genel Başkanıyım. Bu ülke için canını feda edecek biri varsa o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

- Uğradığım saldırı beni üzmedi. Biz her zaman hakkı, hukuku savunduk. Beni üzen şey şehide saygısızlıktır. Şehidimizin namazı bile doğru dürüst kılınmadı.

- Benim için dar ağaçları kurdular. Size söz veriyorum, bir canım var o da bu ülkenin bekası, kalkınması, çocukların güzel günleri için vermeye hazırım. Hiçbir saldırı biri yıldıramaz.

- Bu o köye dışarıdan gelenlerin saldırısıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar bizi yıldıramayacaklar. Biz asla vazgeçmeyeceğiz, bu ülkeye baharı getireceğiz. Ben bu ülkenin insanına güveniyorum. Biz hep birlikte bu ülkenin kuruluşundaki değerlere sahip çıkacağız.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar