Kemal Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdalısı olanların CHP'de yeri yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, "Partide ne olacağına ne biteceğine partililer karar verir. Koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Koltuk sevdalısı olanların CHP'de yeri yoktur
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
26 Haziran 2018 Salı 14:08

24 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasının ardından basın açıklaması düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Öncelikle bizim sesimizi bir şekilde Türkiye'ye duyuran arkadaşlara teşekkür ediyorum. Oy kullanan bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bir başka teşekkürüm gönüllü demokrasi savunucularına. Hiçbir şey beklemeden binlerce gönüllü görev yaptı. Hiçbir beklentileri yoktu. Bu ülkede demokrasi olsun diye yola çıkıp bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Bütün baskılara şantajlara, tepkilere rağmen yüreklice görev yapan CHP örgütlerine teşekkür ediyorum." dedi.

"Seçimlerde görev alan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum"

Kılıçdaroğlu, "Sevgili vatandaşlarıma hatırlatmak isterim daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı istifa ederdi. Adalet Bakanı istifa ederdi. Adalete, tarafsızlığa gölge düşmesin diye. Dolayısıyla CHP örgütlerinin hangi koşullarda bir zoru gerçekleştirdiğini bilinmesini isterim. Ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar. 7 puan kaybettirdiler. OHAL'e bütün imkanlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 49.5 olan oyları 42 buçuğa düştü." şeklinde konuştu.

"Bu süreci ve sonucu kolay elde etmedik"

Bu sonuç iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybettirdi diyen Kılıçdaroğlu, "Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir.  AK Parti 7 puan kaybetmiş, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Bu süreci ve sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek için her yolu denediler. Biz bu kumpası bozduk. Rakibimiz olan siyasal partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu bizim düşünce özgürlüğüne olan düşkünlüğümüzü gösterir. Sonra Anadolu'yu barıştırdık." açıklamasında bulundu.

"Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık"

Millet ittifakı bizim tarihimizin en önemli demokratik kurumlarından birisi olacaktır açıklamasında bulunan  Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Çünkü herkes görevini yapar. Ama bu konuya ağırlık verdik ve güzel sonuçlar elde ettik. Orta Anadolu'da CHP 'nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız yerlerden milletvekili çıkardık. Bütün renkleri parlamentoya taşımayı başardık. Yüzde yüz mü? Hayır ama önemli bir kısmı.

"Koltuk sevdalısı olanların bu partide yeri yoktur"

İstifa söylemlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey'in CHP'den çok oy almasını savunduk zaten. Dolayısıyla biz Muharrem Bey'in bütün çalışmalarına katkı verdik. Gösterdiği performansı yerinde bulduk. CHP'den çok oy almasaydı sorun çıkacaktı. Partide ne olacağına partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. Duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Koltuk sevdalısı olanların bu partide yeri yoktur." vurgusunu yaptı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar