Kaya: Hedefimiz erken yaşta evliliği sıfırlamak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, NTV Canlı Yayını'na katılarak çocuklar için yapılan çalışmaları anlattı.

Kaya: Hedefimiz erken yaşta evliliği sıfırlamak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
20 Kasım 2017 Pazartesi 20:24

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "Çocukların iyi şartlarda yaşaması için çalışıyoruz" dedi.

Bakan Kaya, "Yetiştirme yurtlarını çocuk evlerine dönüştürdük" ifadelerini kullanarak yurtlarda gelişme sağlandığını belirtti.

İşte Bakan Kaya'nın konuşmasından satır başları:

Çocukları daha yakından takip ediyoruz. Koruyucu aile modelini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Erken yaşta evlilikliklerin hassasiyetle üzerinde duruyoruz. Bu tür evliliklerde ciddi oranda azalma var. Kız çocuklarımızın güçlü eğitim almalarını istiyoruz. Hedefimiz erken yaşta evliliği sıfırlamak.

"YÜZDE 36 ORANINDA AZALMA VAR"

2002 yılında yüzde 7.3 olan erken yaşta evlilik oranı 2016 yılında 4.6'ya düştü.  Yüzde 36 oranında azalma var.

"SEKİZ İLİMİZDE ÖZEL BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

Biz bu konuda çok ciddi çalışıyoruz. Bugun sekiz ilimiz için özel bir çalışma başlattık. İl il kurullar oluşturduk, eylem planları hazırladık. Özel çalışmalar yürütüyoruz. Ağrı'da da izmir'de de bu önemli bir sorun. Kapı kapı, ev ev dolaşarak aileleri bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.

Kız çocuklarının okullaşma oranı artınca erken yaşta evlilikler azaldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile çalışıyoruz. 

"AB EĞİTİM YARDIMI KONUSUNDA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALI"

Bakan Kaya Suriye'deki iç savaştan en çok etkilenen grubun çocuklar olduğunu belirtti. Kaya, AB'nin eğitim yardımı konusunda verdiği sözleri tutması gerektiğine değindi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar