Kar tatili olan iller hangileri? Okullar hangi illerde tatil?

Ülkemizde kar yağışlarının etkili olmasıyla birlikte kar tatili haberleri de merak edilmeye başladı. Peki ya kar tatili olan iller hangileri? Okullar hangi illerde tatil?

Kar tatili olan iller hangileri? Okullar hangi illerde tatil?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
27 Şubat 2018 Salı 11:22

İstanbul'da ne zaman kar yağacak sorusunun cevabını merakla beklerken Meteoroloji'den İstanbul'a kar haberi geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İstanbul'da Çarşamba günü karla karışık yağmur, Perşembe günü ise kar yağışı gerçekleşecek. İstanbul'da henüz yoğun kar yağışı görülmezken bazı illerimizde kar etkisini gösterdi ve okullar tatil edilmeye başladı. Peki ya ülkemizde kar tatili olan iller hangileri? Kar tatili detayları haberimizde.

Meteorolojik tahmine göre bugün ve Çarşamba günü de kar yağışı yoğun olarak devam edecek. Eğitime verilecek aranın devamı, kar yağışının durumuna göre ileriki günler için tekrar değerlendirilecek.

Kar tatili olan iller hangileri? Okullar hangi illerde tatil?

EDİRNE'DE KAR TATİLİ

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilik emrince olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne merkez, ilçeler ve köylerde eğitime (27 Şubat 2018 günü) bir gün ara verileceğini söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de yarın izinli sayılacak. Edirne’de yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne Valiliği eğitime bir gün ara vermesinin ardından Trakya Üniversitesi de tatil olduğunu açıkladı. Trakya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Trakya Üniversitesi Senatosu’nun kararı ile kötü hava şartları nedeniyle 27 Şubat 2018 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Öğrencilerimize duyurulur” dedi. Edirne'de 1 Mart tarihinde de okullar tatil.

KIRKLARELİ'DE KAR TATİLİ

Kırklareli'nin Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. Kofçaz Kaymakamı Ahmet Güneri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün bir gün ara verildiğini söyledi. Demirköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak ise kaymakamlık tarafından olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle tatil kararının alındığını belirtti. Bölgede bugün ve çarşamba günü de kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Kırklareli'de 1 Mart tarihinde de okullar tatil.

BİTLİS'TE KAR TATİLİ

Bitlis’te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında bir gün süreyle eğitime ara verildi. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Valilik açıklamasında “Olumsuz hava şartlar nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personeller bir gün süreyle izinli sayılacaktır” denildi.

VAN’DA KAR TATİLİ

Van’ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Akşam saatlerinde belli aralıklarla başlayan kar yağışı etkisini artırınca okulların ise bir gün tatil edildiği belirtildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar