İYİ Parti seçime girebilecek mi?

İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin 24 haziran 2018'de yapılacağını açıklaması sonrası merak konusu oldu. İşte İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusunun yanıtı.

İYİ Parti seçime girebilecek mi?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Nisan 2018 Çarşamba 17:12

İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusu cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmeden seçimlerin 24 Haziran 2018 tarinde yapılacağı kararı çıkması ardından merak konusu oldu. İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, yaptığı açıklamayla tartışmalara son verdi. İşte İYİ Parti seçime girebilecek mi sorusunun cevabı.

"İYİ Parti'den duyulan korkunun sonucudur"

İYİ Parti'nin seçime girebilmesi için önünde hiç bir engel olmadığına dikkat çeken Aytun Çıray açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Baskın seçim talebi İYİ Parti'den duyulan korkunun sonucudur. İYİ Parti seçimlere girmeye ilişkin bütün şartları karşılamıştır. İYİ Parti seçimlerin erkene alınmasından büyük bir mutluluk duyar"

"En yüksek yargı organınca tescillidir"

"Partimizin seçime katılmanın tüm hukuki şartlarını yerine getirdiği Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kayıtlarına geçmiştir. Yani en yüksek yargı organınca tescillidir. Hiçbir güç İYİ Parti'nin seçimlere girmesini engelleyemez, engellemeyecektir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerçekleştirdiği görüşmeden çıkan karar sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir açıklama yaptı. Akşener açıklamasında "İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak" ifadelerine yer verdi.

İşte Meral Akşener'in yaptığı o açıklama;

Biz birinci olağan kongremizi 10 Aralık'ta yaptık. 68 il ve ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık. O günden itibaren saydığınızda İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın. İYİ Parti seçime girecek ve alacak. Abilerin de bu kadar korkmuş olduğunu gördük ve üzüldüm. İYİ Parti tüm kadrolarıyla seçime hazırdır, yorgun değildir.

Bu seçimin bizim açımızdan herhangi bir problemi yok. İYİ Parti bu seçimin bir an önce olmasını arzu etti. An itibariyle seçim çalışmalarına başlıyoruz. Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu seçim ve sandıkların güvenliğini sağlamaktır. Ben cumhurbaşkanlığına adayım. Yüzbin imzayla aday olacağım. Hangi kanunu çıkarırlarsa çıkarsınlar siyaset simsarlarına şunu söylemek istiyorum; Korkunun ecele faydası yok. Bir an önce seçime giderek paçayı kurtarmaya çalışıyorlar ama paçayı sudan çıkartamayacaklar

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar