İstanbul’da kar kapıda

Uzmanlar uyardı, bu geceden itibaren İstanbul'un yüksek yerlerinde sağanak yağış ve kar etkisini gösterebilir

İstanbul’da kar kapıda
Son Güncelleme: 16 Ekim 2019 Çarşamba 11:26
20 Kasım 2017 Pazartesi 17:42

İstanbul’da hava sıcaklıkları azalmaya ve pazar, pazartesi günü sağanak yağış etkili olmaya başladı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre sıcaklıkların hızla düşeceği salı ya da çarşamba gecesi kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görülebileceği belirtiliyor. Şehir merkezi açısından ise meteorolojik modeller farklı tahminlerde bulunuyor.

Model verilerinin büyük bir kısmı soğuk havanın sınırda kalacağını ve bu sebepten şehir merkezinde yağmurlu bir havanın olacağını belirtiyor. Bazı modellerde ise düşük bir ihtimal de olsa şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceği belirtiliyor.

Prof. Dr. Orhan Şen’den 'Eve erkin gidin' uyarısı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen hava durumuyla ilgili son detayları Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbulda Soğuk hava bugün ÖS etkisini hissettirecek gündüz 8-9 C ye kadar düşer bu da ortalamanın 4-5 C altında demektir Bugün Yarın üşürüz Önümüzdeki 20 saat yağışa dikkat etmeliyiz. Mazgallar yapraklarla dolu su birikmeleri olur. Eve erken gitsek iyi olur Yarın ÖS yağış kesilir." ifadelerini kullandı.

20 SAAT SÜRECEK

Orhan Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ ile Marmara Denizi  üzerindeki bulutların öğlen saatlerinde İstanbul'u etkileyerek şiddetli yağışa  neden olacağını söyledi. Şen," Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış  görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar  görünmüyor." şeklinde konuştu.

Denizlerde fırtına bekleniyor

Meteorolojiden yapılan uyarıda, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklendiği açıklandı.

Beklenen kar Kırklareli’nden giriş yaptı

Trakya Bölgesi’ne  bu sabah saatlerinde düşmeye başladı. Balkanlar’da yaşanan kar yağışı ve soğuk hava, etkisini Kırklareli’nde de gösterdi. Meteorolojiyetkililerinden edinilen bilgilere göre, hava sıcaklığının 0 ila 2 derece arasında seyrettiği bölgede gün içerisinde zaman zaman kar yağışının yeniden etkili olması bekleniyor.

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı’nda Sabahsaatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı. Bulgaristan’a açılan sınır kapısı Dereköy ve çevre köyler beyaz örtüyle kaplandı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar