İmamoğlu: İstanbul'a erkekler belediyesi isteyenler el koymaya çalışıyor

İBB Başkanı İmamoğlu, bir daha İstanbul'a 'erkekler belediyesi' kurdurmayacaklarını söyleyerek "O belediyeyi tekrar erkekler belediyesi yapmaya çalışanlar el koymaya çalışıyor olabilirler ama ben insanımıza inanıyorum. Bu hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: İstanbul'a erkekler belediyesi isteyenler el koymaya çalışıyor
Son Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 13:31
5 Ocak 2023 Perşembe 13:28

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Zor Anında İBB Yanında, Kadın Forumu: Türkiye’de Kadın Olma Halleri” programında konuştu. İmamoğlu, kadınlara yaşatılan şiddete duyarsız kalamayacaklarını belirterek, bunların sorumlularının bu ülkenin kadınlarına borçları olduğunu söyledi. İBB Başkanı, konuşmasının devamında kadın konusunda yaptıkları ve yapacaklarından bahsederek, bundan memnun olmayanların belediyeye el koymaya çalışıyor olabileceğinden bahsetti.

'KENDİMİ KADINLARA KARŞI MAHÇUP HİSSETMEK İSTEMİYORUM'

İBB Başkanı, kadınların ihtiyaçlarını, sorunlarını, ekonomik, psikolojik, sosyolojik her problemini gören ve çözüm için adım atan bir yönetim olduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu şehrin kadınlarına karşı kendimi asla mahçup hissetmek istemiyorum. Eğer ben kendimi kadınlara mahçup hissetmek durumunda olacağım bir işe sokarsam ben anneme, eşime, kızıma mahçup olmuş hissediyorum. Biz onların çok mutlu oldukları bir şehir inşa etme konusunda önemli adımlar attık ve atacağız.

'ANNE KUTSALDIR AMA BABA DA KUTSALDIR'

Kadın bir toplumda mutlu olursa, o toplum ilerler, bu net. Kadınları kimi zaman çeşitli bahanelerle baskılıyorlar. Anne kutsaldır evet ama baba da kutsaldır. Annenin daha özel mesuliyetlerinin olduğu dönemleri olabiliyor doğru ama öyle dönemlerde de kadına destek olarak toplumu böyle yukarı taşırsınız. Her alanda çalışan kadın sayısını ve eşitliği sağlamada mücadelemi sürdürüyorum.

Birçok hizmet yaptım, yapıyorum. Ama 13 yıldır kimseyi karalayan siyaset yapmadım. 13 yıldır her yeri dolaştım. Beylikdüzü'ndeyken girmediğim ev kalmadı. Yaptıklarıma bakıyorum. Doğruysa devam diyorum, eksikse başka ne yapabilirim diyorum.

'ÇOK ŞÜKÜR AHLAKLI TERBİYELİ BÜYÜDÜM'

Çok şükür aile terbiyesiyle, ahlakıyla beni büyüten insanlar oldu etrafımda. Hem anne tarafımdan hem baba tarafımdan ninelerimi tanıdım. Yoklukları, muhacirlik günlerini, yaşanan sıkıntılar içinde aile kalabilmeyi, cepheden bir kişi döndü diye şehitlerini unutup gazilerine sevinen o insanları dinledim. Muhteşem bir anne sıcaklığıyla büyüdüm. Büyüklerim, çocuklarım... hepsi için diyorum ki, Allah beni sizlere mahçup etmesin.

'ERKEKLER BELEDİYESİ KURDURMAYACAĞIZ'

Cumhuriyetin 100. yılına girdik. Bunu eşik kabul ediyoruz. Geç kaldık ama artık kadınlar için eşit haklara, hürriyete ve ekonomik imkanlara sahip olduğu bir ülke hazırlamalıyız. Umarım size ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e mahçup olmayız. Bir daha İstanbul'a erkekler belediyesi kurdurmayacağız. O belediyeyi tekrar erkekler belediyesi yapmaya çalışanlar el koymaya çalışıyor olabilirler ama ben insanımıza inanıyorum. Bu hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz. Ülkemizde ahlak, adalet, hak hukuk duygusu eksik olmasın. Allah bizi böyle duyguları eksik olanlardan korusun."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar