İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kaşıkçı açıklaması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kaşıkçının öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden birinin olaydan bir gün önce Yalova'da ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşıyla iletişim kurduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Kaşıkçı açıklaması!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
26 Kasım 2018 Pazartesi 16:44

Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı köyündeki bir villada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin polislerce arama yapılıyor. Konu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

Öldürülen Cemal Kaşıçı’nın cesedi için aramalar devam ediyor. Yalova'nın Termal ilçesine bağlı Samanlı köyündeki bir villada polis ekipleri arama yapıyor. Yalova Valisi Muammer Erol, villadaki aramaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samanlı köyünde bir Arap iş adamına ait olduğu öğrenilen villada arama yapılmaktadır. Aramanın mahiyeti ve sonuçları hakkında gereken açıklama İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılacaktır" dedi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Kaşıkçı cinayetindeki şüphelilerden birinin Yalova'dak ikamet eden Suudi vatandaşı bri kişiyle iletişim kurduğunun belirlendiği ifade edildi. Bu konuşmada cesedin yok edilmesi veya saklanması için yapıldığının değerlendirildiği belirtildi.Villanın Prensin arkadaşı olan Suudi bir iş adamına ait olduğu ve bir aydır burada kimsenin olmadığı bildirildi. Öte yandan özel kriminal ekipler devasa villanın ardından yan taraftaki başka bir villaya geçerek burada da arama çalışması yaptı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Yalova'da bir villada sürdürülen arama çalışması genişletilerek bitişikteki villa da aranmaya başlandı. Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Yalova'da arama yapılan ilk villanın bahçesindeki kuyu incelemeye alındı, bahçeye itfaiye aracı getirtildi. Villanın girişinde önlem alındığı görülürken, güvenlik güçleri, bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar