İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den ilk açıklama!

Geçtiğimiz günlerde Bağdat'ta büyükelçilik binası basılan ABD, misillemesini yaparak İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'yi füzeli saldırıyla öldürdü.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’den ilk açıklama!
Son Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 15:29
3 Ocak 2020 Cuma 10:07

ABD'nin İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin düzenlediği füze saldırısıyla öldürülmesi tüm dünyada deprem etkisi yarattı. Ruhani'nin ne diyeceği merak ediliyordu.

Ruhani yaptığı açıklamada "Süleymani'ye düzenlenen suikast Tahran'ı ABD'ye karşı direnişte daha kararlı kılacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İran ve bölgenin özgür ulusları, ABD'nin işlediği bu korkunç suçun intikamını kuşkusuz alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ise İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Süleymani'nin yakınlarına ve İran ulusuna baş sağlığı dileyen Hamaney, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." dedi.

Hamaney, ülkede üç gün ulusal yas ilan ettiğini açıkladı.

İran Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

İran Savunma Bakanı Hatemi yaptığı açıklamada Süleymani'nin suikastine karşılık Tahran'ın 'yıkıcı bir intikam' alacağını açıkladı.

Hatemi, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin, "Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek." dedi.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya göre, Hatemi yaptığı yazılı açıklamada, "Bu vahşi cinayet büyük şeytan Amerika'nın bölge ve Irak'ta terör destekçisi olduğunun açık delilidir. Saldırının karşılığı sert bir şekilde verilecek ve haksız yere dökülen kanın intikamı bu işe girişenlerden alınacaktır." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar