için kaldı

İran'ın dini lideri Hamaney'den ilk tepki: Süleymani'nin katillerini sert bir intikam bekliyor

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den, General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilk tepki geldi. Hamaney, "Süleymani'nin katillerini sert bir intikam bekliyor" açıklamasında bulundu.

İran'ın dini lideri Hamaney'den ilk tepki: Süleymani'nin katillerini sert bir intikam bekliyor
Son Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 08:51
3 Ocak 2020 Cuma 08:49

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den, General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilk tepki geldi.

Hamaney, "Süleymani'nin katillerini sert bir intikam bekliyor" açıklamasında bulundu.

Hamaney, 'direnişin uluslararası yüzü' olarak tanımladığı Süleymani için İran'da 3 günlük yas ilan edildiğini ifade etti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, Irak'ın başkenti Bağdat’ta Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’i hedef alan ABD saldırısını değerlendirmek amacıyla olağanüstü toplanmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Kasım Süleymani'nin DEAŞ, El Kaide ve Nusra gibi bölgedeki terör örgütleri ile mücadelenin en etkin güçlerinden olduğunu ifade eden Zarif, ABD'nin eylemini "uluslararası terörizm" şeklinde nitelendirdi.

İranlı generale yönelik suikasti "çok tehlikeli ve aptalca" olarak yorumlayan Zarif, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar