İngiliz bakan Dunca'dan Yeni Havalimanı açıklaması: Burası dünyanın kalbinin attığı yer olacak

Yeni Havalimanı’nın açılış töreni için İstanbul’a gelen İngiltere Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, 3. havalimanı hakkında “Burası dünyanın kalbinin attığı yer olacak” dedi

İngiliz bakan Dunca'dan Yeni Havalimanı açıklaması: Burası dünyanın kalbinin attığı yer olacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
29 Ekim 2018 Pazartesi 13:52

İngiltere Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, CNN Türk’e röportaj verdi. Cumhuriyet’in 95. yıl kutlamaları hakkında konuşan Duncan, “Bayramınızı kutluyorum. Böyle bayramlar çok önemli. Darbe girişiminde bu yana bu 7 veya 8. ziyaretim” ifadelerini kullandı.

“Burası dünyanın kalbinin attığı yer olacak”

Açılışına katılacak olan Yeni Havalimanı hakkında da konuşan Duncan, “Çok büyük bir havalimanı, ben planlara baktım tam 6 uçak pisti var biz hala Heathrow Havalimanı’na 3 pisti yapıp yapmama tartışmasına yapıyoruz. Burası dünyanın kalbinin attığı yer olacak. Bu da bir ülkeyi çok önemli bir pozisyona getirecek. Türkiye zaten bölgede öncü bir ülke. Bence bu havalimanı da burayı çok iyi yansıtıyor. Buranın milli bir gurur kaynağı olacağını düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye kendini koruma konusunda her türlü hakka sahip”

TSK’nın Frat’ın doğusunu vurması hakkında açıklamalarda bulunan Duncan, “ Türkiye’nin pozisyonuna duruşuna saygı duyulmalı. Hafta sonu 4’lü bir zirve de gerçekleşti. Çok önemli bir ilerleme kaydedildi. Türkiye kendini koruma konusunda her türlü hakka sahip. İngiltere buna saygı duyuyor.” dedi

“Bu bir planlı cinayet”

Duncan, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye konuyu ciddiyetle ele aldı. Türkiye’de işler bu konuda çok düzgün bir şekilde yürüdü. Hemen sonuçlara varmadı ve derinlemesine bir soruşturma için destekledi. Biz de ilk açıklamaları inandırıcılıktan uzak bulduğumuzu açıkladık. Dünyada böyle şeyler olmamalı. Bu bir planlı cinayet. Suudi hükümeti ile de yakinen bağlantılı bir cinayet. Soruşturmalar devam etmeli”

 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar