3.havalimanına hangi otobüsler gidiyor? İETT İstanbul Yeni Havalimanı hatları ve durakları

Açılışının 29 Ekim'de yapılacağı İstanbul Yeni Havalimanı hakkında detaylar merak ediliyor. 3.havalimanını kullanmak isteyen vatandaşlar ulaşımın nasıl olacağını araştırıyor. Peki ya 3.havalimanına hangi otobüsler gidiyor? İETT İstanbul Yeni Havalimanı hatları haberimizde

3.havalimanına hangi otobüsler gidiyor? İETT İstanbul Yeni Havalimanı hatları ve durakları
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
14 Kasım 2018 Çarşamba 09:45

Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasının ardından Yeni Havalimanı uçuşlarına başlayacak. Yeni Havalimanı'nı kullanacak olan vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de kuşkusuz ulaşım. Havalimanının merkezi olarak uzak olması ulaşımın nasıl olacağını merak ettiriyor. Peki ya 3.havalimanına ulaşım nasıl olacak, hangi İETT otobüsleri gidiyor, metro durakları nereden geçiyor? Havaist ile gitmek isteyenler hangi semtlerden binecek? İETT İstanbul Yeni Havalimanı hatları haberimizde..

İstanbul Yeni Havalimanınan nasıl gidilir?

İstanbul’un üçüncü havalimanı Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 hazlık Akpınar ve Yeniköy köyleri arasındaki alanda yapılacak. Alanın yüzde 80′i kamuya ait. Diğer arsalar icin kamulaştırma başladı. Atatürk Havalimanı ile İstanbul’un üçüncü havalimanının arası kuş uçuşu mesafeyle 35 km olacak. Eski kömür ocaklarının bulunduğu alan toprakla doldurulacak. Üçüncü havalimanı karayolu taşımacılığında Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile entegre olacak. Raylı sistem olarak, Yüksek Hızlı Tren ile havalimanındaki aktarma istasyonunda sonlanacak.

3.havalimanına hangi otobüsler gidiyor?

Yeni Havalimanı İETT hatları

29 Ekim'de resmi açılışı yapılacak İstanbul'un yeni havalimanına ulaşım detayları belli olmaya başladı. Buna göre İETT' nin havalimanına gidecek otobüslerinin hatları ve durakları belli oldu. 

Yeni Havalimanı-Mecidiyeköy arasında gerçekleştirilecek H2 hattı sırasıyla Mecidiyeköy Metrobüs, Çağlayan, Nurtepe, Hasdal, Kemer Yolu, Orman Yolu, Kıyı Emniyeti ve İhsaniye Kavşağı'ndan geçerek, Yeni Havalimanına ulaşacak. 

ŞH3 Yeni Havalimanı-Halkalı hattı ise Gümrük, 4.Cadde, Rumeliler, Atatürk Mahallesi, Demirciler Sitesi' nden geçerek Yeni Havalimanı'na ulaşırken en az durağa sahip hat olan H4 Yeni Havalimanı-Atatürk Havalimanı hattı Atatürk Havalimanı, Bahçeşehir Metrokent' ten geçerek İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşacak.

 

Okmeydanı’ndan kalkan 48F numaralı otobüsün iş günleri ilk seferi sabah 06.00’da. Her saatte bir yapılan seferlerde 3. Havalimanı’ndan son kalkış ise saat 20.15’te. 48F numaralı otobüs, Okmeydanı’dan kalktıktan sonra Hasdal, Kemer Yolu, Ağaçlı Kavşağı duraklarını izleyecek İstanbul Yeni Havalimanı’na ulaşıyor. 

3.Havalimanı'na metro var mı?

Terminal, raylı sistem aracılığı ile Taksim’e bağlanacak. Bu raylı sistem, eski demir yolu hattının güzergâhından geçirilecek. Toplu taşıma aracılığıyla İstanbul’un tüm bölgelerinden ulaşım sağlanacak. Taksim’den havalimanına 15 dakikada ulaşılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında hizmete açılması planlanan 33 kilometre uzunluğundaki Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Raylı Sistem Hattı ile yolculuk 33 dakika sürecek.

-Halkalı

-Halkalı Toplu Konut

-Tema

-Olimpiyat

-Kayaşehir Merkez

-Taşoluk

-Arnavutköy Merkez

-3. Havalimanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan raylı sistemler belgesine göre;

Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosu; Başakşehir üzerinden Kayabaşı-Ispartakule-Bahçeşehir Metrosu, Başakşehir Olimpiyat Metrosu ve Edirnekapı-Sultançiftliği Tramvayı ile bağlanacak Sultangazi Arnavutköy Metrosu ile entegre olacak.  Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosunun, Sultangazi-Arnavutköy Metrosu ile Eski Edirne Asfaltı ile kesişen Arnavutköy - Boğazköy Yolu civarında buluşması planlanıyor.

Taksim'den 3. Havalimanı'na gitmek isteyen bir yolcu, Taksim - Yenikapı Metrosu ile Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü - Yenikapı hattı üzerinden Yenikapı'ya gelecek ve buradan Marmaray'la entegre banliyö treni ile Küçükçekmece'ye ulaşacak. Şu an etüd aşamasında olan Küçükçekmece - Başakşehir metro güzergahı ile Başakşehir'e oradan da Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosu ile 3. Havaalanına ulaşabilecek.

Bağcılar'dan Kabataş - Bağcılar Metrosu ile Gaziosmanpaşa'da Edirnekapı - Sultançiftliği Tramvayı'na aktarma yapacak. Tramvayla ulaştığı sultangazi'nden Sultangazi-Arnavutköy Metrosu ile Başakşehir'den gelen Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosuna aktarma yaparak Üçüncü Havalimanı'na ulaşacak.

Bayrampaşa'daki bir yolcu ise Otogar - Bağcılar (Kirazlı) Metrosu ile Bağcılar'a ulaştıktan sonra isterse Bağcılar - Küçükçekmece Metrosu ile Küçükçekmece üzerinden Başakşehir'e ve oradan Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosu ile Üçüncü Havalimanı'na; isterse Bağcılar'dan Bağcılar - Olimpiyatköy Metrosu ile Başakşehir'e geldikten sonra Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı metrosu ile İstanbul'un Üçüncü Uluslararası Havalimanı'na ulaşmış olacak.

3.havalimanı metro güzergahı

Gayrettepe

Kağıthane

Hasdal

Kemerburgaz

Göktürk

İhsaniye

Yeni Havalimanı 1

Yeni Havalimanı 2

Yeni Havalimanı 3

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar