İnce: Yurt dışında Erdoğan’a izin verilmezse biz de miting yapmayız

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yurt dışında miting izni verilmemesi halinde kendilerinin de yapmayacağını söyledi.

İnce: Yurt dışında Erdoğan’a izin verilmezse biz de miting yapmayız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 11:24

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya mitingi öncesinde gazetecilere basın açıklamasında bulundu. BirGün gazetesinde yer alan habere göre İnce, AK Parti çevresinden de kendisine oy verecek kişilerin olduğunu belirti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ilk turda kazanmak için çabalayacağını ifade eden İnce, “Seçimler ilk turda bitmezse Erdoğan ile çok yakın oranlarda ikinci tura kalacağımızı biliyorum. Birimiz yüzde 40, diğerimiz yüzde 37-38 oranında oy alacaktır. Hatta bu pazar seçim olursa oy oranımın en az yüzde 29.9 çıkacağına dair iddiaya dahi girebilirim” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği fakat Erdoğan’ın kabul etmediği af konusunda ise, “Bize af değil adalet lazım. Bu çağrı da tıpkı erken seçimdeki gibi bir danışıklı dövüş olabilir. TBMM kapanmadan bir af düzenlemesinin getirileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Yurt dışında da miting yapabileceklerini belirten İnce, “Erdoğan’a miting izni vermeyeceğini söyleyen ülkeler var. Bize izin verir de onlara vermezlerse biz de yurt dışında miting yapmayacağız. Her adaya yurt dışında izin verilmesi lazım. Bu yarışta eşit koşullar gerekiyor” dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar