İlk Oy Hareketi nedir? 12 Öfkeli Genç kısa filmi

İlk Oy Hareketi, 24 Haziran seçimlerinde oy kullanmanın önemini ve toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirten bir sivil toplum kuruluşu.

İlk Oy Hareketi nedir? 12 Öfkeli Genç kısa filmi
Son Güncelleme: 14 Şubat 2020 Cuma 12:05
19 Haziran 2018 Salı 14:36

İlk Oy Hareketi, 24 Haziran’da yapılacak yeni seçim sisteminde oy kullanmanın önemini anlatıyor. Oy kullanma kapsamında toplumu düşünme ve araştırmaya yönelten İlk Oy Hareketi ‘12 Öfkeli Genç’ isimli bir kısa film çekti

İlk Oy Harekatı çektiği ’12 Öfkeli Genç’  isimli kısa film seçime 24 saat kala oylamadaki tercihlerini değiştirip değiştirmeyeceklerini araştıran özel bir şirket tarafından bir odaya kapatılan farklı görüşlerdeki 12 genci konu alıyor.  Gençler 24 saat süreliğine bir odada kapalı tutuluyor. Filmde gençlerden ‘tamam mı  devam mı’ sorusuna ortak bir karar vermeleri beklenmekte. Gençler seçime 24 saat kala bireylerin düşüncelerinin değişip değişmeyeceğinin yanıtını aradı.

 İlk başta 12 kişilik ekipten 10 kişi ‘tamam’ derken 2 kişi ise bu duruma karşı çıkarak ‘devam’ dedi.

 Filmde karşı çıkan 2 kişi hükümetin icraatlarını, anlatmaya başladı.  2 kişi karşı çıkan taraflara rağmen konuşmasına devam ederek, politikaları anlattı.

12 kişilik ekipten ‘tamam’ diyenler kadına yönelik şiddeti, hayvanlara yönelik saldırıları, artan döviz kurlarını yaşam tarzına yönelik müdahaleler gibi sorular yöneltti.

İlk oylamada ‘Devam’ diyerek bu sorulara yanıt veren 2 kişi, yaptıkları konuşmalarla ilk yapılan oylamada ‘tamam' diyen birçok kişi düşücelerini değiştirdi.

 12 Öfkeli Genç 1. bölüm 

12 Öfkeli Genç 2. bölüm 

12 Öfkeli Genç 3. bölüm 

12 Öfkeli Genç 4. bölüm 

12 Öfkeli Genç 5. bölüm

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar