CHP'den İlk açıklamalar geldi, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?

CHP'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönünde istişareler devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'dan bugün açıklamalar geldi.

CHP'den İlk açıklamalar geldi, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Nisan 2018 Perşembe 16:45

CHP'nin cumhurbaşkanı adayına dair Kemal Kılıçdaroğlu ve Bülent Tezcan'dan peşpeşe açıklamalar geldi.

ADAYIMIZI PARTİ MECLİSİ BELİRLEYECEK

CHP lideri Kemal Klıçdaroğlu basın mensuplarının erken seçimle ilgili sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, "Haziran'da seçimleri gerçekleştireceğiz. Aydınlığın en fazla olduğu aydır Haziran. Haziran, iyilerin galip, kötülerin mağlup olduğu bir aydır. Bu ülkenin gerilimden büyük acılar çektiğini biliyoruz. Haziran'da söz veriyorum bu ülkeye huzur gelecek, huzur içinde oturacağız. Benim adaylığıma gelince,  partimizin kuralı vardır, adayı PM belirler." dedi.

CHP'nin Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'nin cumhurbaşkanı adayının parti dışından bir aday olmayacağınn sinyallerini vererek ''Ön seçim yaparak buna karar vereceğiz' açıklamasını yaptı. 

OHAL'de Seçim Olmaz

Daha önce erken seçim için 'Hodri Meydan' açıklamasında bulunan Tezcan, ''OHAL kapsamında seçim olmamalı. Yine gidecekler, adil şartlarda yapılan seçimle gitmeleri gerekir. OHAL ile seçim olmaz.'' ifadelerini kullandı.

DAVULCU GÜRÜLTÜSÜ

AK Parti Sözcüsü Ünal, "En son yapılan ankette Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55,6 gözüküyordu." açıklaması üzerine CHP'li Tezcan, ''Davulcu gürültüsü, biz kazanacağız. Çıkışın yolu sandıkta.'' açıklamasını yaptı. 

İYİ PARTİ SEÇİME GİRECEK Mİ?

CHP'li Tezcan, İyi Parti'nin seçime girmesiyle ilgili ''Bu tartışmanın yaşanıyor olması bile ayıptır, siyaset birikimimiz açısından da ayıptır. 1950'den itibaren çok partili seçim yaptık. Yargı gözetiminde yapıyoruz. 48 yıldır YSK'nın bu konuda birikmiş çalışması var. O zamandan bu yana uygulanan bir şey. İçtihatlarda İyi Parti de Demokratik Sol Parti de seçime girmeyi kazanmış partiler.'' açıklamasını yaptı. Yargıtay Başsavcılığı'nda kayıtların tutulduğunu belirten Tezcan, ''Bu tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum, İyi Parti'nin de Demokratik Sol Parti'nin de seçime girmeye hak kazandığını görüyoruz. Seçime girmeye hak kazanmadı açıklaması gelirse YSK sabotaj yapmış olur.'' cümlelerini kullandı. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar