İkinci turda en yüksek oy alan muhalefet adayı desteklenecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimlerinde geniş bir ittifakla TBMM’de çoğunluğu elde etmeyi amaçlıyor. Kılıçdaroğlu’nun ikinci turda en yüksek oyu alan adayı destekleyecekleri öne sürüldü.

İkinci turda en yüksek oy alan muhalefet adayı desteklenecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
27 Nisan 2018 Cuma 09:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘ittifak yapma ve cumhurbaşkanı adayını belirleme yetkisi’ verilmişti. Kılıçdaroğlu bu yetkiden sonra görüşmelerin hızlandırdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adaylıktan çekilmeyeceğini belirtince çatı aday formülü de çökmüş oldu.

 Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, partiler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını gösterecek. Ancak aynı tarihte yapılacak milletvekili seçimlerine ilişkin en geniş ittifak sağlanacak. Parlamento’da ittifakın güçlü temsil elde etmesi durumunda ikinci turda en yüksek oyu alan muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı desteklenecek.

İYİ Parti’nin, HDP’nin içinde yer almadığı bir formüle onay vermesi durumunda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin içinde yer alacağı bir ittifak ile seçimlere girilmesi gündeme gelecek. HDP’nin ise diğer sol partilerle hareket etmesi için görüşmeler yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, önceki gün yapılan kapalı grup toplantısında, partisinin cumhurbaşkanı adayını, “Her şeyden önce tarafsız olmalı, herkesi kucaklamalı, yargı sisteminde hukuka ve parlamenter demokrasiye dönüşü sağlamalı. Ekonomiyi bilmeli, bir başarı öyküsü olmalı ve kavgadan taraf olmamalı” sözleriyle tanımladı.

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen bu profillere uygun olarak değerlendirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar