Teslim olan terörist itiraf etti

Şırnak’ta terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan terörist örgütteki paniği anlatarak, “İHA ve SİHA'lar, örgütü psikolojik olarak perişan etti” dedi

Teslim olan terörist itiraf etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
2 Şubat 2019 Cumartesi 09:02

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK’ya yaptığı operasyonlar sonrası örgütü köşeye sıkışmış durumda. Terör örgütünden kaçanlar güvenlik güçlerine teslim oluyor.

Terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan M.D., şunları kaydetti:

"Diyorlar işte ‘Bizim gerilla güçlerimiz falanca yerde bu kadar asker öldürdü. Falanca yerde bu kadar eylem yaptı, falan araziyi kurtardı' halbuki öyle bir şey yoktu, ben kendim görüyordum. Hava saldırısı oluyordu yanımızda 3-4 kişi ölüyordu. Onların kaynaklarında herhangi bir kayıptan söz edilmiyordu. Olması gereken doğru olanı paylaşmaktı fakat kendi tabanlarına ve destekçilerine karşı her şeyin normal olduğunu göstermekti amaçları. Bunların hayalleri hepsi hikaye. Bunlar böyle bir şey zaten beceremezler. Bunun önüne geçebilmek için bunların hepsini saklıyorlar. Şunu diyebiliriz ki devletin yaptığı yurt içi yurt dışı operasyonlar ve İHA ve SİHA'lar, örgütü psikolojik olarak perişan etti.

Teslim olmadan önce son TSK'nın Fırat'ın doğusuna operasyon yapacağı bilgisi üzerine bir tepeyi tutmamız istendi. Telsizlere sürekli ‘tepeyi sakın bırakmayın' uyarısı üzerine onlar da ‘uçaklardan kafamı kaldıramıyoruz' diye cevap verdiler ve uçaklardan gelen ilk ateşte bütün ağır silahçılar mevzilerini bırakıp kaçmıştı. Bu panikten dolayı savaşma güçleri de kalmamış zaten bırakın savaşma güçlerini karınlarını doyuracak erzak bile bulamıyorlar, gidip domuzları vurup vurup yiyorlar, bize de zorla yedirttiler."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar