İdlib’de şehit sayısı 8'e yükseldi

İdlib'de rejim güçleri tarafından yapılan topçu atışında şehit olanların sayısı 8'e yükseldi

İdlib’de şehit sayısı 8'e yükseldi
Son Güncelleme: 4 Şubat 2020 Salı 09:12
4 Şubat 2020 Salı 08:00

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 4 askerin şehit olduğunu, biri ağır 9 askerin de yaralandığını bildirilmişti. 

Daha sonra yapılan açıklamada şehit sayısının 8'e yükseldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Ukrayna'da yaptığı açıklamada 1'i sivil, 7'si asker 8 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamada, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurlarınca topçu atışının yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sos yal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib’te şehit olan dört askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir."

Şehitlerin isimleri şöyle

İdlib şehidi Onur Şükrü Özler - Gaziantep

İdlib'deki saldırıda şehit düyen Piyade Uzman Onbaşı Onur Şükrü Özler 24 yaşındaydı. Gaziantepli olan şehir Onur Şükrü Özler'in acı haberi baba evine ulaştı.

Şehit Uğur Kurt - Gaziantep

Gaziantepli olan şehit Uzman Çavuş Uğur Kurt 25 yaşındaydı. Şehidin merkez Şahinbey ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki acı haberi alan yakınları gözyaşı döktü. Baba Abdurrahman Kurt ile anne Döndü Kurt'u, askeri yetkililer ve yakınları teselli etti. Şehit Uğur Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Gökhan Orhan-  Afyonkarahisar

İdlib saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Orhan’ın Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Kusura köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehidin Sandıklı ilçesindeki Ece mahallesinde ikamet eden ailesine acı haber İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop ve askeri erkan tarafından bildirildi. Acı haberi alan ve fenalık geçiren şehit annesi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şehit Serkan Deprem - Osmaniye

İdlib'te şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Serkan Deprem, Osmaniye Düziçi ilçesinde yaşıyordu. Baba Cemal ve anne Yeter Deprem'e acı haberi yetkililer verdi. Şehidin evi Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Serkan Deprem'in, izinli gelerek ailesini ziyaret ettiği, anne ve babasının yanında bir süre kalıp, 2 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi.

Evli ve 2 yaşında bir çocuk babası olan şehidin, Düziçi'nde yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceği bildirildi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar