Hedefte Binali Yıldırım ve Bilal Erdoğan da varmış

10 Aralık 2016’da düzenlenen Vodafone Park’ta yapılan maç sonrası terör örgütü PKK saldırı düzenlemişti. Olayda 46 kişi şehit oldu. Olayda yeni detaylar ortaya çıktı. Hedefte Binali Yıldırım ve Bilal Erdoğan’ın olduğu ifade edildi.

Hedefte Binali Yıldırım ve Bilal Erdoğan da varmış
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
1 Ocak 2019 Salı 11:50

10 Aralık 2016 Vodafone Park, Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında terör örgütü PKK saldırı düzenlemişti. Olayda 39’u emniyet mensubu olmak üzere 46 kişi şehit olmuştu.

Maçın oynandığı Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen 245 kişinin de yaralandığı saldırı sonrasında 22 kişi tutuklanmıştı.

2.iddianame hazırlandı

Davaya ilişkin 2. iddianame hazırlandı. İddianamede saldırıyı organize ettiği tespit edilen şüpheli Zozan Kutum'un evinde ele geçen dokümanlara dikkat çekildi. Bu dokümanlardan kahverengi bir not defteri içerisinde Kiril alfabesine karşılık gelen Latin alfabesini gösteren şifre tablosu bulunduğu kaydedildi. Şüpheli Kutum'dan ele geçen dokümanlardaki kişilerle ilgili de incelemelerde,  dönemin Genelkurmay 2. Başkanı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de bulunduğu bazı komutanlara yönelik eylem, suikast veya sabotaj türü eylem için keşif istihbarat çalışması amaçlı bilgi toplandığının anlaşıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarına suikast için istihbarat çalışması

Ayrıca Erdoğan'ın oğulları Burak ve Bilal Erdoğan'ın ismi ve ortağı olduğu şirket isimlerinin bulunduğu dokümanlarda, Bilal ve Burak Erdoğan'a yönelik suikast veya sabotaj türü eylem yapmak için keşif istihbarat çalışmasının yapıldığı da belirtildi.

Maç listesi tutmuşlar

Şüpheliden ele geçirilen not defterinde yapılan incelemede, "Galatasaray-Bursaspor, Beşiktaş- Medipol Başakşehir, Fenerbahçe- Beşiktaş, Kasımpaşa-Galatasaray, Galatasaray-G. Antep, Kasımpaşa- Beşiktaş, Fenerbahçe- Gençlerbirliği, Fenerbahçe- Zorya Luhansk" ibarelerinin bulunduğu, şüpheli Kutum'un 2016 yılının Kasım ayı ortalarından, Aralık ayının son günlerine kadar kentte oynanacak Süper Lig maçlarının tarih ve oynanma saatlerini not aldığına da dikkat çekildi.

"Fenerbahçe-Beşiktaş maçına araç temin edememeleri nedeniyle saldırı gerçekleştiremedikleri"

İddianamede, "Dokümanda belirtilen spor müsabakalarının bir takımı baz almadığı, sadece İstanbul'da Süper lig içerisinde mücadele eden Beşiktaş, Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir olmak üzere toplam beş futbol takımını içerdiği görülmektedir. Hatta ve hatta dokümanda Fenerbahçe ile Zorya Luhansk arasında oynanan karşılaşmanın da not alındığı anlaşılmaktadır " denilerek "Şüphelilerin Fenerbahçe-Beşiktaş maçının olduğu gün saldırıda kullanılacak araç temin edememeleri nedeni ile saldırıyı gerçekleştiremedikleri değerlendirilmiştir" ifadesine yer verildi. İddianamede, ayrıca TÜRGEV- KADEM vakıflarının pazar günü düzenlediği organizasyon ve etkinliklere keşif çalışması yapıldığı da tespit edildiği kaydedildi.

Binali Yıldırım'ın kaldığı otelde keşif

Şüphelilerden Ayhan Suni'nin etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyerek ifade verdiği belirtilen iddianamede, bu bölgeyi bilmesi nedeni ile şüpheli Zozan'a, o dönem Başbakan olan Binali Yıldırım'ın bu otelde kaldığını, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu otelin etrafında güvenlik önlemlerinin arttırılarak ağırlıklı olarak Özel Harekat polislerinin beklediğini söylediği, şüpheli Zozan'ın da kendisine "Git bu otel ve civarında bir keşif istihbarat çalışması yap, yanında kesinlikle telefon götürme, güvenlik kameralarının nerede olduğunu iyice hafızana yerleştir." dediği de iddianamede yer aldı.

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar