Hakan Atilla’yı taşıyan uçak İstanbul’a indi

ABD'de tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilen eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Türkiye'ye geldi.

Hakan Atilla’yı taşıyan uçak İstanbul’a indi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
24 Temmuz 2019 Çarşamba 11:35

ABD'de 32 aydır tutuklu bulunan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, New York John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı'ndan 19.05'te Türk Havayollarının New York- İstanbul seferini yapan tarifeli uçağı ile Türkiye'ye geldi.

Atilla'nın da içinde bulunduğu Türk Hava Yolları'nın TK 2 sefer sayılı uçağı, İstanbul Havalimanı'na indi.

Albayrak ve ailesi karşıladı

Hakan Atilla'yı İstanbul Havalimanı'nda ailesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan karşıladı.

Mehmet Hakan Atilla, 19 Temmuz'da tahliye edilmiş ve sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için gözaltı merkezi York County Prison'a sevk edilmişti.

Hakan Atilla'yı havalimanından Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve New York Başkonsolosu Alper Aktaş uğurlamıştı

Atilla, 27 Mart 2017'de New York JFK Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla'yı hakkındaki 6 suçlamanın 5'inden suçlu bulmuş, "kara para aklama" iddiasıyla ilgili ise Atilla'nın masum olduğuna karar vermişti.

Hakan Atilla'ya, İran yaptırımları davasında suçlu olduğu iddiasıyla 32 ay hapis cezası verilmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar