Süleyman Soylu'dan terör açıklaması

Ülke genelinde şu anda 311 operasyonun yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hem 2017 hem de 2018’de Tunceli, hem PKK’yla mücadelede, hem MLKP, DHKP-C, MKP’yle mücadelede hepsinde destan yazdı. En önemli rakamlara ulaştı. Siz hepsini pes ettirdiniz, şimdi kazımak zamanıdır.'' dedi.

Süleyman Soylu'dan terör açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
30 Aralık 2018 Pazar 13:26

Ülke genelinde şu anda 311 operasyonun yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hem 2017 hem de 2018’de Tunceli, hem PKK’yla mücadelede, hem MLKP, DHKP-C, MKP’yle mücadelede hepsinde destan yazdı. En önemli rakamlara ulaştı. Siz hepsini pes ettirdiniz, şimdi kazımak zamanıdır. Yurt içinde yaklaşık 700 terörist kaldı, telsiz konuşmalarını dahi kestiler. Korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar" dedi.

Tunceli’ye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Jandarma Komutanlığı’nda 2. JÖH Taburunda, jandarma ve Polis Özel Harekat timleriyle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamları ile duaları olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bakan Soylu, "Vatan sevgisi, vatan müdafaası önemli ama aile meselesi bizim için en önemli meselelerdendir. Hem teröristlerle mücadele edeceğiz, hem ülkemizi huzura ve sükuna kavuşturacağız hem de bu vatana bizim nesillerden sonra sizin yaptıklarınızı bilen, babalarını anlatırken, dedelerini anlatırken göğsü kabaran evlatlar lazım. Böyle başlamamın sebebi biz büyük bir aileyiz hem de biz yalnız değiliz. Şimdi biz burada kahvaltı yaptık, bilesiniz ki şehitlerimiz bizimle beraber bu kahvaltıda. Hisleriyle, varlıklarıyla bunu söyleyen biz değiliz, inancımız. Bizim onu anlama kabiliyetimiz yok ancak bunu hissetmek anlamak lazım” cümlelerini kullandı.



“Yaklaşık 700 terörist kaldı, şimdi kazıma zamanıdır”
Güvenlik güçlerinin tarih yazdığını ve katkılarının çok yüksek olduğuna da değinen Soylu, "Büyük devletler artık kendileri bu işin içinde olmuyorlar. Vekalet savaşları ile oluyorlar. Silah, para vererek oluyorlar. Sonra televizyonlara çıkıp, teröre hep birlikte karşıyız diye yalanlar söyleyerek bunları yapmaya çalışıyorlar. Ama siz hepsini pes ettirdiniz. Şimdi kazımak zamanıdır. Yurt içinde yaklaşık 700 terörist kaldı. Telsiz konuşmalarını dahi kestiler. Korkudan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Geçen gün burada yine fare gibi sıkıştıkları o mağarada onlara gereğini yerine getirdiniz, o mağarayı başlarına yıktınız. Milletimiz o kadar rahatladı ki. Kalleşlik yapmaya çalışanlara gerekli cevabı en güçlü şekilde verdiniz. Aslında başlarına yıkılan o mağara değildi, başlarına yıkılan o sapık felsefeleri, o kötü düşünceleri, kendilerini yurt içinde ve yurt dışında desteklemeye çalışanların moralleriydi. Allah sizden razı olsun. Tüm hükümet üyelerimiz, tüm devletimizin birimleri sizinle birliktedir. Allah'ımıza şükürler olsun çok güçlü devletiz. Zırhlılarımız, insansız hava araçlarımız, helikopterlerimiz, uçaklarımız, gemilerimiz ve kendi ürettiğimiz mühimmatlarımız var. Elin oğluna bakın, acaba bize bir şey verirler mi biz bu mücadeleyi yapabilir miyiz diye çaresiz değiliz. Bugün Türkiye belki de bundan 20, 25, 30 yıl öncesinin hayal etmediği bir noktada. Yöneticilerimiz de öyle vatandaşımızla birlikte. Valisinden kaymakamına, komutanından emniyet müdürüne kadar hep birlikteyiz. Mesaimizin büyük bir bölümünü birçok kez aranızda geçirdik. Burada olmadık Kato'da olduk, Tendürek'te olduk. Bilmenizi isterim ki hep aranızda geçirdik. Acaba bir eksik var mı, bir aksak var mı, birbirimizin yüzünü görerek birbirimize moral, güç vermeye çalıştık. Çünkü birbirimizden moral almaya, güç almaya çok ihtiyacımız var. Sadece bizim değil sizin gücünüze dünyadan mazlumların da ihtiyacı var. 2 gün önce Azerbaycan’daydık, dün erken saatlerde geldik. Oradan Türkiye’ye bakınca, Türkiye dev bir ülke olarak gözüküyor. Herkese kuvvet veren, sırtını dayayabilecekleri kaya gibi bir ülke görünüyor. Allah bize sadece kahvaltı yapalım yemek yiyelim, günlük hayat standartlarımızı yükseltelim diye can vermedi. Bizi bir imtihan için yarattı. Kötülüklerle mücadele etmek için, iyilik yaymak için. Bizim misyonumuz bu, bunun için buradayız” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar