“Gülen’in köpeğiyim” diyen profesöre 7,5 yıl hapis cezası

FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan kendisini “Gülen’in köpeğiyim” diye adlandırılan profesör 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

“Gülen’in köpeğiyim” diyen profesöre 7,5 yıl hapis cezası
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Nisan 2018 Çarşamba 14:09

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması’nda gözaltına alınan  Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak (69),  ‘Silahlı terör örgütüne üye’ olmaktan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çolak’ın kendisini “Gülen’in köpeğiyim” diye adlandırdığı belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 11 öğretim üyesi ile birlikte gözaltına alınan Sabri Çolak’ın  bir internet sitesinde, 'Geçmişten İzler' isimli belgeselde örgüte nasıl katıldığını, örgüt lideri Fethullah Gülen'e olan hayranlığını ve bağlılığını belirttiği tespit edildi. Sabri Çolak'ın evinde yapılan aramada 'talebelerim' ibareli not kağıdı, Fethullah Gülen'in fotoğraflarının bulunduğu gazete parçaları ele geçirildi. Çolak, 22 Temmuz 2016'da tutuklanarak cezaevine kondu.

Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği ’ suçundan  15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tanık olarak ifadesi alınan Ü.A Sabri Çolak’ın örgütün etkin üyesi olduğunu söyledi. Ü.A., Çolak’ın FETÖ’nün manevi abilerinden olduğunu belirtti. Yaptığı sohbetlerde Sabri Çolak'ın himmet topladığını bildiren Ü.A., "Hatta kendisini 'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' diye adlandırarak propagandasını yapıyordu" dedi.

“15 TEMMUZ SONRASI GÖNÜL BAĞIM KOPMUŞTUR”

Sabri Çolak ifadesinden şunları söyledi:

“Bu tarihteki olay, beni çok yaraladı. Şu anda var mı bilemiyorum, ama yok da diyemiyorum. O tarihte sevdiğim, saygı duyduğum Fethullah Gülen'e saygım ve sevgim bitmiştir. Suçluluğu netleşirse, ona zarar vermeye çalışacağım. Şu anda gözümden düşmüştür. 15 Temmuz'dan sonra gönül bağım kopmuştur."

 “NE ÜYE NE DE YÖNETİCİYİM”

  Karar duruşmasına rahatsızlığını olduğu nedeniyle gelmeyen Sabri Çolak duruşmaya tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Hastalığı nedeniyle cezaevi koşullarının olumsuz yönde etkilediğini belirten Sabri Çolak, suçlamaları yine kabul etmedi. Çolak, "Terör örgütünün ne üyesi, ne de yöneticiyim. Kimseye emir, talimat vermedim. Fethullah Gülen'i ziyaret ettim, bunu kabul ediyorum, ancak bu görüşmeler baş başa değildir. 21 aydır tutukluyum” ifadelerini kullandı.

 Mahkemenin verdiği her türlü karara saygı duyduğunu açıklayan  Sabri Çolak’a mahkeme 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar