Film festivalinde 'gerilla' protestosu

Uluslararası Antalya Film Festivali’nde gösterilen 'İnsan Seli' isimli filmde Türkçe altyazıda 'gerilla' kelimesi geçmesi üzerine seyirciler tepk gösterdi.

Film festivalinde 'gerilla' protestosu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
23 Ekim 2017 Pazartesi 10:15

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 54’üncüsü düzenlediği Uluslararası Antalya Film Festivali’nin gösterimi yapılan ilk yarışma filmi Çinli Ai Weiwei’nin yönetmenliğini yaptığı 'İnsan Seli' oldu.

Filmde Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi’nde çekilen bir sahnede, Türkçe altyazıda 'gerilla' kelimesi geçince, bazı izleyiciler tepki gösterdi. Bazılarıysa sinemadan ayrıldı.

FİLM YARIDA KESİLDİ

Bu sırada altyazı ekrandan çıktı, film birkaç dakika altyazısız devam etti. Bir süre sonra perdenin önüne festival yetkilileri gelerek seyircileri bilgilendirdi.

Birkaç dakika alt yazısız devam eden filmin gösterimi, teknik sorunların çözülemediği gerekçesiyle ileri bir tarihte gösterilmek üzere yarıda kesildi.

'TÜRKİYE SURİYELİLER İÇİN BİR ŞEYLER YAPTI'

Gösterim sırasında filmin Türkiye ile ilgili kısmındaki bir röportajda, röportaj yapılan kişinin "Türkiye de Suriyeliler için bir şeyler yaptı" anlamına gelen sözleri üzerine de seyirciler, Türkiye'nin 3 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ettiğini belirterek, tepki gösterdi.

'FİLM YENİDEN GÖSTERİLECEK'

Bir yetkili, film ile ilgili teknik sorunun çözülemediğini belirterek, "Filme bu koşullarda devam edemeyiz ve doğal olarak sonlandırmak durumundayız. Bu film, sağlıklı şekilde yeniden gösterilecektir. Filmin başka bir gün yapılacak gösterimine sizleri yeniden davet edeceğiz. Biletlerinizi yeni gösterimde kullanabileceksiniz" dedi.

FİLM HAKKINDA

Ai Weiwei’nin yönetmenliğini yaptığı belgesel, 65 milyon insanın; savaş, açlık ve iklim değişikliği nedeniyle zorla yerlerinden edilmesini anlatıyor. Afganistan, Bangladeş, Fransa, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Irak, İsrail, Meksika, Pakistan, Filistin, Sırbistan, Suriye, Türkiye ve diğer ülkelerde 1 yıl boyunca çekilen yapım, ülkelerdeki yaşanan afetleri, görüntüler ve fotoğraflarla yansıtıyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar