FETÖ'nün Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal davasında karar

FETÖ'nün Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal davasında, 8 rütbeli askere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

FETÖ'nün Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal davasında karar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
29 Kasım 2017 Çarşamba 18:06

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal davasında, 8 rütbeli asker “Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 20 sanığa ise aynı suçtan ayrı ayrı müebbet hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın  (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele  geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın yargılandığı davanın 14.  duruşması bugün görüldü.  Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında yapılan binadaki salonda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, 28 tutuklu sanık  ile avukatları katıldı. Duruşmada sanık avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarını sundu ve sanıkların son savunmaları alındı.  Ara veren mahkeme heyeti kararını açıkladı. 

KARAR AÇIKLANDI

FETÖ'nün darbe girişiminde Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle yargılanan 28 sanıktan 8'i ağırlaştırılmış müebbet,  20'si müebbet hapis cezasına çarptırıldı

34 ERİN DOSYALARI AYRILMIŞTI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 28  rütbeli subay ve astsubay ile 34 erin, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye  Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine  başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs  etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan  kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen  yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye  Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede ayrıca, bazı şüphelilerin "silahlı terör örgütüne üye  olmak", bazılarının da "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte  bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis  cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Mahkeme heyeti, davanın 10. duruşmasında er olan 34 tutuksuz sanığın dosyasının ayrılmasına hükmetmişti. Bu arada, Silivri'de görülen FETÖ duruşmalarını izlemek için gelen  vatandaşlar duruşma salonu önünde, "Darbeci hainler hesap verecek", "Hainler için  yaşasın cehennem" yazılı dövizler açtı. Duruşma salonu önünde toplu fotoğraf çektiren vatandaşlar, daha sonra duruşmaları izlemek için içeri girdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar