FETÖ'cü eski polisten örgüt açıklaması

FETÖ’den tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan eski polis Ali Fuat Altuntaş, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) dair açıklamalarda bulundu.

FETÖ'cü eski polisten örgüt açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
30 Ekim 2017 Pazartesi 12:59

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında başlayan 'Selam Tevhid Kumpas' davası sanıklarından eski polis memuru sanık Ali Fuat Altuntaş tutuklandı.

 

ÖRGÜT İÇİNDE KOD ADI VERİLDİ

Serbest bırakılan Altuntaş, FETÖ ile ilk temasının polis okulunda öğrenim görürken olduğunu anlattı. Altuntaş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e örgüt içinde "dayı" kod ismi verildiğini söyledi.

 

'BİZİ MOTİVE EDİYORLARDI'

Selam Tevhid Kumpası olayında dinlemeci olarak görevlendirildiğini söyleyen Altuntaş'ın şu açıklamalarda bulunduğu kaydedildi:

"Kumpas kurduğumuz kişilerin ajan olabileceğini, devlet düşmanı ve hükümete karşı faaliyetler yürüttüklerini söyleyerek bizi motive ediyorlardı."

 

'TOPLANTIYA KATILANLAR İSİMLERİNİ AÇIKLAMIYORDU'

Öte yandan Altuntaş, cemaat toplantılarında sadece polislerin değil sivillerin de yer aldığını açıkladı. Toplantıya katılan bu şahısların gerçek adından bahsetmeden orada bulunduğunu ifade etti.
Çoğu toplantıda FETÖ elebaşı Gülen'in videosunun seyrettirildiğini, toplantıya katılırken herkesin telefonunun da alındığını belirtti.

 

'KALEM PİLLERLE HABERLEŞİYORLAR'

Altuntaş, cezaevinde kalan örgüt mensuplarının örgütten kopmamaları için sürekli rüyaların anlatıldığını söyleyerek, örgüt mensuplarının cezaevi içinde "kalem pillere not kağıtları sarmak suretiyle" iletişim kurduklarını kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar