FETÖ elebaşı Gülen’in istendiği belgeler ortaya çıktı

Konuştuğu bir mitingde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ABD’den usulüne uygun istenmediğini söylemişti. İade hakkında belgeler ortaya çıktı.

FETÖ elebaşı Gülen’in istendiği belgeler ortaya çıktı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Mayıs 2018 Salı 12:33

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması’nın elebaşı Fetullah Gülen hakkında usulüne uygun olarak istenmediğini iddia etmişti.

 İnce yaptığı konuşmada, “Amerikalılardan bana haber geldi. İnce sen öyle diyorsun ama henüz Türkiye Cumhuriyeti Fetullah Gülen’i usulüne uygun bir şekilde iadesini istemedi” demişti.

 İnce’nin yanıtına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Talihsiz açıklamalar. Türkiye Cumhuriyeti, hem uluslararası sözleşmeler hem kendi mevzuatına göre, yapması gerekenleri usulüne uygun olarak yerine getirmiştir. Burada yerine getirmeyen taraf ABD’dir” açıklamasını yapmıştı.

 Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise “İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi Adalet Bakanlığı’ndadır. İnce, Adalet Bakanlığı’na gidip bizzat bu belgeleri inceleyebilirsiniz veya vekillerinize incelettirebilirsiniz” açıklaması yapmıştı.

ERDOĞAN: İNCE’NİN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU DEĞİL

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü İnce’nin iade iddiası hakkında şu açıklamaları yapmıştı:

“Amerikalılar Sayın İnce’yi niye arasınlar? İade konusunun muhatabı ya da yetkilisi olmayan birini ne diye arasınlar? Hukuk denen bir şey var. Kaldı ki biz onun iddialarının aksine, FETÖ ile ilgili bir meselede hiçbir zaman ‘120 koli’ diye bir ifade kullanmadık. Biz ‘85 koli’ dedik. Yok efendim neymiş? Hepsi gazete kupürüymüş! Peki o zaman o kişinin parlamentoda kürsüden salladığı o gazete kupürlerine ne demeli? Dara düştüklerinde yaptıkları tek iş Meclis kürsüsünden gazete kupürü sallamak. Kaldı ki Adalet Bakanlığı’mızın ABD’ye gönderdiği koliler, FETÖ’yle ilgili bugüne kadar açılan davalar ve iddianamelerden, onların belgelerinden oluşuyor. Dolayısıyla söyledikleri doğru değil. Yalan bunların ruhuna işlemiş. Bu konuda dürüst isen, samimi isen yapacağın iş nedir? Adalet Bakanlığı’na müracaat edersin, ‘Bakın siz böyle böyle diyorsunuz ama bize de böyle bir şey geldi’ dersin. Konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ çok sert bir basın açıklaması yaptı. Fakat bunların hiç umurlarında değil. Yaptıkları iş, ya tutarsa, ya vatandaş inanırsa mantığıyla, yalan söylemekten ibaret”

 BELGELER ORTAYA ÇIKTI

İnce’nin söylediği iddiaların belgeleri ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı tarafından FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin olarak ABD'ye gönderilen yazıların örnekleri ve Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı tarafından iade evraklarının teslim alındığına ilişkin resmi yazılar ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından 19 Temmuz 2016 tarihinde ABD Adalet Bakanlığı Suç Bölümü Uluslararası İlişkiler Birimi’ne yazılan yazıda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in geçici olarak tutuklanması talep ediliyor.

Dışişleri Bakanlığı tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde Adalet Bakanlığı’ndan yazılan yazıda “Fetullah Gülen'in iade evrakı Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığına 23 Temmuz 2017 tarihinde iletilmiş olup dosyaların teslim alındığına dair tutanak Washington Büyükelçiliğimizden alınmakta ilişikte takdim kılınmaktadır” deniliyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar