Fazıl Say'ın eserleri yeniden bakanlık listesinde

Piyanist Fazıl Say’ın eserleri yeniden Kültür Bakanlığı listesine girdi.

Fazıl Say'ın eserleri yeniden bakanlık listesinde
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
4 Ekim 2018 Perşembe 13:45

İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilmiş ve pasaportuna el konulmuştu.

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Yazıcının görevine iade edildiğini belirtti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fazıl Say anı mesajda kendi eserlerinin de yeniden Kültür Bakanlığı’nın listesine girdiğini ifade etti.

Fazıl Say sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda şunları kaydetti:

"Maestro İbrahim Yazıcı’ya ve Fazıl Say’a iyi haberler.

Yazıcı pasaportuna kavuştu ve görevine geri iade edildi. Önümüzde yöneteceği ilk yurtdışı konseri, Tokyo’da ‘Mezopotamya Senfonisi’ Japonya prömiyeri.

Yazıcı -tam bir yanlışlık sebebi- 2 yıl süren bu dönemde pek çok uluslararası konserine gidememiş, Türkiye’de hiç bir devlet kurumunda görev alması da mümkün olmamıştı, şimdi bu yasak kalktı. Dostlarım Filiz ve İbrahim’i kucaklıyorum.

“Uzattığım dostluk eli tutuldu”

Benim eserlerimin devlet kurumlarında çalınması durumu ise ivme kazandı, uzattığım dostluk elini bu sefer tutan Kültür bakanlığı; kurumlarında senfonik eserlerimi tekrar seslendirme kararı aldı, Adana ÇDSO, İstanbul İDSO ve Cumhurbaşkanlığı CSO ( Ankara) devlet Senfoni orkestraları programlarına bu sezon eserlerimi koydular. Bu orkestralara bu dostluk adımı için teşekkür ederim başarılar dilerim. Keşke tüm bu kötü dönem hiç yaşanmasaydı, arada , bence bu engellemelerin yaşandığı 5-6 yıl süresince, çok ama çok tuhaf detaylar da var arda kalan, elbette bunlar da bir gün gelecek konuşulacaktır. Şimdilik önemli olan Türk halkıdır, halkın kültür sanat ile en güzel en yalın en dürüst şekilde buluşmasıdır, şu aşamada, bu gelişmeleri iyi hatta çok iyi buluyorum... Tüm yardımı geçenlere teşekkürü borç bilirim.”

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

turans En beğenilen yorum
it ten post olmaz..