Facebook: Ruh sağlığını korumak daha fazla paylaşımda geçiyor

Sosyal medyanın ruh sağlığını bozduğunu söyleyen Facebook, bunu korumanın yolunu daha fala paylaşımdan geçtiğini söyledi.

Facebook: Ruh sağlığını korumak daha fazla paylaşımda geçiyor - Sayfa 1

The Times gazetesinin haberine göre, Facebook hafta sonu yayımladığı blog yazısında, bazı sosyal medya araçlarının insanları mutsuz ettiğine dair kanıtlar olduğunu belirtti.

1 17
 
Facebook: Ruh sağlığını korumak daha fazla paylaşımda geçiyor - Sayfa 2

Sosyal medyanın psikolojik etkileriyle ilgili ilk defa açıklama yapan Facebook'a göre, arkadaşlarının durum güncellemelerine 'kenardan bakan' kullanıcıların ruh sağlığı bozulabilir.

2 17
 
Facebook: Ruh sağlığını korumak daha fazla paylaşımda geçiyor - Sayfa 3

Facebook'un araştırma müdürü David Ginsberg ve araştırma görevlilerinden Moira Burke'nin yazdığı blog yazısında, "Genelde insanlar vakitlerini çoğunlukla pasif olarak bilgi tüketmeye harcadıklarında, yani yalnızca okuyup birbirleriyle etkileşime girmediklerinde, kendilerini daha kötü hissediyorlar" deniyor.

3 17
 
Facebook: Ruh sağlığını korumak daha fazla paylaşımda geçiyor - Sayfa 4

BBC Türkçe'nin haberine göre Facebook, Michigan Üniversitesi'nin de bir araştırmasına atıf yapıyor. Bu araştırmaya göre günde 10 dakika Facebook okuyan öğrencilerin morali, Facebook'ta daha sık paylaşım yapma ve arkadaşlarıyla konuşma görevi verilen diğer arkadaşlarının moraline kıyasla daha bozuk oluyor.

4 17