Erdoğan’dan Fransa’ya Kur’an tepkisi: Sizler gibi aşağılık değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında Fransa’da Kur’an-ı Kerim hakkında yayımlanan bildiri için, “İncil'i okudular mı? Sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz” dedi.

Erdoğan’dan Fransa’ya Kur’an tepkisi: Sizler gibi aşağılık değiliz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
8 Mayıs 2018 Salı 12:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de yapılan AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Fransa’da Kur’an-ı Kerim hakkında yayınlanan bildiri konusunda da açıklamalarda bulundu.

Kur’an-ı Kerim’den haberleri olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Acaba kendi kitapları İncil'i okudular mı? Biz sizin kutsal kitaplarınıza saldırmayacağız, sizi alaşağı edeceğiz. Siz kimsiniz. Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Biz sizin kutsallarınıza aynı dille saldırmayacağız çünkü biz sizler gibi aşağılık değiliz. Bizim bir duruşumuz, karakterimiz var. Kime hangi dille konuşacağımızı iyi biliyoruz." İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de bulunduğu 300 Fransız yazar ve siyasetçi, şiddet ve Yahudi düşmanlığı yaydığı iddiasıyla Kur’an-ı Kerim'den 'bazı ayetlerin çıkartılmasını' talep etmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar