Erdoğan: Terörist unsurların süreçten dışlanması önceliğimiz

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen üçlü Suriye zirvesi sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörist unsurların süreçten dışlanması önceliğimiz" dedi.

Erdoğan: Terörist unsurların süreçten dışlanması önceliğimiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
22 Kasım 2017 Çarşamba 18:59

Soçi'de düzenlenen üçlü zirve sonrası basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'nin siyasi birliği ve toprak birliği ile ülkemizin milli birliğine kastı olan terörist gruplarının süreçten dışlanması önceliğimiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması:

"Rusya ile yoğun diyalağomuz devam ediyor. Sayın Ruhani ile gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldık.

Bu süreçte ayrıca 3 ülkenin bugüne kadar ortaya koydukları hasssasiyeti sürdürmeleri kritik rol oynayacaktır.

Kalıcı çözüm için Cenevre sürecine katkıları görüştük.

Suriye'nin siyasi birliği ve toprak birliği ile ülkemizin milli birliğine kastı olan terörist gruplarının süreçten dışlanması önceliğimiz."

Suriye'de ateşkes tesis edilmesi amacıyla attığımız adımları gözden geçirdik. 

2256 sayılı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararında tanımladığı üzere Suriye halkı önceliğinde, kapsayıcı, özgür, adil ve şeffaf bir siyasi sürecin hayata geçirilmesine yardımcı olmak hususunda görüş birliğine varmış bulunuyoruz"

ZİRVE SONRASI ORTAK BİLDİRİ YAYINLANDI

Bildiride şu ifadeler kullanıldı:

Devlet başkanları, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne olan kuvvetli taahhütlerini teyit etmiş, bahsi geçen gerginliği azaltma, bölgelerin tesis edilmesi ve Suriye ihtilafının çözümüne yönelik hiçbir siyasi girişimin Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve toprak bütünlüğüne hiçbir suretle halel getiremeyeceğini vurgulamışlardır.

Devlet başkanları, Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti temsilcilerini ve Suriye'nin egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine, toprak bütünlüğüne ve parçalanamaz karakterine bağlı olan muhalefeti, yakın gelecekte Soçi’de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne yapıcı şekilde katılım sağlamaya çağırmışlardır.

Devlet başkanları, Suriyelilere, ülkelerinin birliğini yeniden tesis etmelerinde Suriye halkının desteğini alacak bir anayasayla sonuçlanmak üzere Suriyelilerin öncülüğünde ve sahipliğinde yürütülecek kapsayıcı, özgür, adil ve şeffaf bir süreç ve katılmaya ehil tüm Suriyelilerin BM'nin uygun şekilde gözetimi altında oy kullanacağı serbest ve adil seçimler vasıtasıyla ihtilafa siyasi çözüm bulmalarında yardımcı olmak hususunda mutabık kalmışlardır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar