Erdoğan sel bölgesinde: Türkiye bu hasarları karşılayacak güçtedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, hasarların karşılanacağını söyledi.

Erdoğan sel bölgesinde: Türkiye bu hasarları karşılayacak güçtedir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 13:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu’da sel bölgesini ziyaret etti. Sel bölgesinde incelemelerde bulunan Erdoğan, bakanların bu süreci takip ettiğini ifade etti.

Erdoğan 1960 yılında yapıldığını söylediği Karadeniz Sahil Yolu’nda hasar gören Cevizdere Köprüsü’nün yıkımının ilk iş olacağını belirtti. Bu köprünün modern bir köprü olmadığını belirten Erdoğan, gelen selin altını oynak suretiyle takviyeleri çökerttiğini ifade etti.

 “TÜRKİYE BU HASARLARI KARŞILAYACAK GÜÇTEDİR”

Bir kişinin ölümü haricinde kayıp olmamasının teselli olduğunu bildiren Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“1960'ta yapılan şu köprünün ihalesini de bir an önce yapacağız. Hedefimiz köprüyü 3-4 ay içinde bitirmek. 7-8 küçük köprü var. Ulaştırma Bakanlığımız yoğun çalışmayla ihale etmek suretiyle bunları da bitireceğiz. Süre olarak hedefimiz Sayın Bakanıma da söylüyorum 3-4 aya bitirmek. Devlet Su İşleri'ni de sokacağız. Tahkim biraz uzun sürebilir. Derede bir defa daha bunlara tabi olmayalım diye çalışma yapacak. Ünye'de yaşanan bu felaketi Rabbim'den niyazım odur ki bir daha görmek istemiyorum. Bundan aldığımız dersle diğer yerlerde de bu tür olayların yaşanmaması için müşterek çalışmalarla tedbirleri alacağız. Tüm Ordulu kardeşlerimizin başı sağ olsun.  Fındık konusunda çalışmaları yürütüyoruz. Hasar tespit çalışmaları valilikle birlikte sürdüreceğiz. Kimsenin şüphesi olması Türkiye Cumhuriyeti devleti bu hasarları karşılayacak güçtedir.''

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar