Erdoğan: Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan nedeniyle düzenlenen özel oturumdan erken ayrıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasını dinlemeden ayrılan Erdoğan, “Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi?” dedi

Erdoğan: Şehit cenazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
23 Nisan 2019 Salı 15:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram nedeniyle TBMM’de özel oturum düzenlendi. Konuşmaları dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın konuşmasını dinlemeden ayrıldı.

Meclis çıkışı gazetecilere açıklamalardan bulunan Erdoğan, salondan erken ayrılmasının sorulması üzerine "Nasıl ayrılmayalım? İstiklal Marşını şu parlamento içerisinde okumayanları dinleyelim mi? Benim Mehmetlerimi şehit edenleri dinleyelim mi? Onlarla kol kola gezenleri, onlarla omuz omuza verenleri dinleyelim mi?" dedi.

Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakınız PKK'ya örgüt değildir diyeceksiniz. Orada PKK'nın kolu YPG'ye terör örgütü değildir diyeceksiniz. Onların siyasi kanadıyla işbirliği yapacaksınız. Sonra bu cenazeye gideceksiniz. Burada artık bir gaz sıkışması var. Nereye gideceksin bunları bir istismar noktasına çevirmeden önce düşünmeniz lazım değil mi? Ben bile bir Cumhurbaşkanı olarak herhangi bir ziyaretimden önce soruyorum. Gidişim orayı rahatsız eder mi? Edecekse gitmeyeyim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramayacağına ilişkin gelen soruya "Yorumumu yaptım. Daha neden arayayım?" şeklinde yanıt verdi.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Flrat En beğenilen yorum
Mhp akp var olsun