Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır, ne sonramız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü dolayısıyla Malazgirt'te düzenlenen etkinlikte konuştu. Erdoğan, "Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır, ne sonramız. Biz, Malazgirt'te nasıl bir millet olduğumuzu cümle aleme ilan ettik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malazgirt ruhunu unutursak ne öncemiz kalır, ne sonramız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
26 Ağustos 2018 Pazar 13:17

Malazgirt Zaferi kutlamalarında halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan Muş başta olmaz üzere ülkemizin dört bir yanından Malazgirt ovasına gelen tüm kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Geride bıraktığımız mübarek Kurban Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Bayram vesilesi ile dönüş için yollara çıkan sürücü kardeşlerimden dikkatli olmalarını rica ediyorum. Kardeşlerim sabah Ahlat'taydık. Tarihimizde çok önemli yeri olan bu ilçemizde bulunduk. Şuanda alanda 75 bin kişi var." açıklamasında bulundu.

"Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yakışır"

Ahlat'a bir Cumhurbaşkanlığı köşkü yakışır. Çünkü Sultan Alparslan oraya otağıyı kurdu diyen Erdoğan, "Selçuklu mimarisiyle çok kısa zamanda orayı bitireceğiz inşallah. Malazgirt meydan savaşının yaşandığı bölgeyi milli park olarak ilan ettik ve düzenlemesine başladık. Tarihimizi, köklerimizi ve ecdadımızı yaşatacak çalışmalara önemle öncelik veriyoruz" vurgusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gittiğimiz her yere gönüllerden girdiğimiz için aradan kaç asır geçerse geçsin varlığımız devam ediyor. Malazgirt demek, Mekke, Kudüs, Bursa, Edirne, İstanbul, Rumeli, tüm Balkanlar demektir. Biz Malazgirt'te sadece bir zafer kazanmadık aynı zamanda nasıl bir millet olduğumuzu cümle aleme ilan ettik. Dört bir yandan uğradığımız tüm saldırıların üstesinden aynı silahla galip geldik. Burası bizim istiklal ve istikbal ateşimizin kıyamete kadar yanacağının göstergesidir. " şeklinde konuştu.

"Türkiye sadece kendi, sınırlarından ibaret bir ülke değildir"

Türk milletinin geleceği için topyekûn ayağa kalkabilmesi için bu tarihi hadiseyi asla unutmayın unutturmayın diyen Erdoğan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Türkiye her dönemde olduğu gibi bugün de sadece kendi, sınırlarından ibaret bir ülke değildir. Türkiye gerisindeki koskoca bir tarihin ve insanlığın sorumluluğunu taşıyor. İdeallerimizi siyaset yoluyla hayata geçirmeye başladığımız günlerden beri bu sorumlulukla hareket ediyoruz. 

"Batıyla doğrudan teması olup da hala kimliğini özgürlüğünü koruyabilen tek ülke ve millet biziz"

Suriye'de huzurun ve güvenin gerçek manada tesis edildiği yegane yerlerin Türkiye'nin kontrolündeki bölgeler olması boşuna değildir açıklamasında bulunan Erdoğan, "Aynı huzur ortamını Suriye'nin diğer bölgelerinde de tesis edeceğiz. İnşallah aynı güven ortamını Irak'ta terör örgütünün faaliyet gösterdiği yerlerde de inşa edeceğiz. Bizim güvenliğimiz kendi sınırlarımızda değil nerede tehdit altında bir kardeşimiz varsa onun bulunduğu yerde başlar. Bunun için siyasette diplomaside güçlü olmak zorundayız. Ekonomide, ticarette, teknolojide güçlü olmak zorundayız. Tüm kurumlarımızla güçlü olmak zorundayız. Aksi takdirde bize bu dünyada bir tek gün yaşama hakkı tanımazlar. Mesele AK Parti meselesi değil mesele Türkiye meselesidir, mesele milletimizin şahsında sembolleştirdikleri İslam meselesidir. Batıyı tanıyan herkes bilir ki Türk demek Müslüman demektir. Türkiye demek tüm Müslümanların hamisi, umudu demektir. Batıyla doğrudan teması olup da hala kimliğini özgürlüğünü koruyabilen tek ülke ve millet biziz. Mazlum toplumlar bunun için Türkiye'ye bu kadar değer veriyor bizi kalplerinden ve dualarından eksik etmiyorlar." dedi. 

 

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar