Erdoğan: İran ile ticarette yerli para kullanacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani Tahran'da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Merkez Bankalarımızın riyasetinde, finans sektörlerine bir hareketlilik getirme kararı aldık. Yerli parayla alışveriş yapma sürecini hayata geçirme kararını verdik. Merkez bankalarımız önümüzdeki hafta bu konudaki anlaşmayı imzalayacaklar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: İran ile ticarette yerli para kullanacağız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:40
4 Ekim 2017 Çarşamba 15:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ruhani ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, İran ile ticari ilişkilerde yerli para kullanılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aramızdaki siyasi, ticari, askeri, ekonomik, kültürel konuları kapsayan verimli görüşmeler yaptık. Bu vesileyle bakanlarımız kendi aralarında ikili görüşmelerini gerçekleştirdiler. Kurumlar aynı şekilde birbirleriyle bu görüşmeleri gerçekleştirdiler. Tabi Türkiye-İran arasındaki son dönemlerde üst düzey ziyaretlerin artışı ilişkilerimizi çok daha olumlu düzeye taşıyacaktır.
 
"YERLİ PARAYLA ALIŞVERİŞ YAPMA SÜRECİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"
 
Dördüncü yüksek düzeyli strateji konseyi de 30 milyar dolarlık bu hedef gündemimizin ana belirleyici maddesi oldu. Enerjiden turizme, karayolu taşımacılığına, savunma sanayine varana kadar her türlü konuda arkadaşlarımızı teşvik ettik. Merkez Bankalarımızın riyasetinde, finans sektörlerine bir hareketlilik getirme kararı aldık. Yerli parayla alışveriş yapma sürecini hayata geçirme kararını verdik. Merkez bankalarımız önümüzdeki hafta bu konudaki anlaşmayı imzalayacaklar.
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar