Ekmeleddin İhsanoğlu: Partim hangi tercihi yapıyorsa, ona katılıyorum

Birgün gazetesinde yer alan habere göre; Ekmeleddin İhsanoğlu erken seçim açıklaması yaparken, "Erdoğan'a oy verir misiniz?" sorusuna da cevap verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu: Partim hangi tercihi yapıyorsa, ona katılıyorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
19 Nisan 2018 Perşembe 16:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki seçimlerde rakibi olan MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, "Partinin milletvekili olarak parti disiplinine uymaktayım. O bakımdan, burada parti hangi tercihi yapıyorsa, ona katılıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıklamasının ardından, Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan erken seçime dair açıklamalar geldi.  

2014'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin ortak adayı olarak Erdoğan'la girdiği yarışı kaybeden İhsanoğlu daha sonra MHP'den gelen teklifi kabul ederek, siyaset yolculuğunu MHP İstanbul Milletvekili olarak sürdürme kararı almıştı.

İhsanoğlu, Odatv'nin 'partisinin adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verip, vermeyeceği' sorusuna, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra bu konularda konuşmama kararı almış idim. Partiye davet edildim. Partiye katıldım, partinin milletvekili olarak parti disiplinine uymaktayım. O bakımdan, burada parti hangi tercihi yapıyorsa, ona ben katılıyorum.'' yanıtını verdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar