Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyeti nasıl çözülecek: TMSF'den Dumankaya açıklaması

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Dumankaya için Alman firma ile anlaşmak üzere olduklarını açıkladı. Peki ama Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyeti nasıl çözülecek: TMSF'den Dumankaya açıklaması

Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyeti nasıl çözülecek: TMSF'den Dumankaya açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
15 Mayıs 2018 Salı 17:03

Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyetinin nasıl çözüleceği uzun bir süredir gündemdeydi. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki

Fi Yapı Ve Dumankaya'dan Ev Alanların Durumu Ne Olacak

FETÖ soruşturması kapsamında Dumankaya patronlarının mal varlıklarına el konuldu. Fİ Yapı’nın patronu tutuklandı. İki şirkette teslim edilmesi gereken 8 bini aşkın konut var.

Dumankaya'da 8 bin kişinin mağduriyeti nasıl çözülecek?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal Kayseri'de Boydak Holding'in faaliyetlerine yönelik basın toplantısında, ''16 yıllık süreçte Bank Asya hariç bankacılık krizi olmaması rezervizimi büyütmemizi sağladı, 34.7 milyar TL'lik rezervimiz var bu rezerv Avrupa'daki en büyük rezevlerden biri. 2001 sonrası devraldığımız 26 bankanın hakim ortaklarının borçlarını tahsil çalışmamız var; 23 milyar dolar tahsilat sağladık. Elimizde 960 şirket var, aktif büyüklüğü 50.3 milyar TL, bu şirketlerde irtifa kaybı istemiyoruz; TMSF kayyumluğunda aktifler yüzde 12 büyüdü. Büyük grupların satışı ile alakalı mahkeme süreçlerini bekliyoruz; 2018'de özellikle bunlarla ilgili kararları bekliyoruz. Bizi en çok yoran inşaat, ciddi mağdur olanlar var. Dumankaya ve Fi-Yapı'da; konsantrasyonumuz bunları çözmek. Seçim öncesi bu mağduriyetlerle (inşaat) ilgili adım atmış olacağız. Yurtdışı kaynaklı Alman tandaslı bir grup bu inşaat şirketlerindeki tamamlanmamış inşaatları tamamlamayı taahhüt etti. Yarım kalan inşaatlarla ilgili anlaşmada son aşamadayız, 10 gün içinde aksiyon alacağız."açıklamasını yaptı.

SON DAKİKA AÇIKLAMASI

TMSF, Dumankaya Holding ve bağlı şirketler ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. TMSF açıklamasına göre, Dumankaya'nın 6 şirketi tasfiye edilecek.
Konu ile ilgili TMSF'den yapılan açıklamada Dumankaya Grubu şirketleri için tasfiye sürecinin başlatıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında "Grup Şirketlerinin tasfiyesine ve sicilden terkin olunmasına dair hazırlık işlemleri ile ilan ve bilançonun hazırlanması işlemlerine yönelik olarak 6758 sayılı Kanunun 19’ncu Maddesinin Uygulamasına İlişkin Usul ve Esaslar hükümleri gereği şirketin hazırlanacak bilançosu esas olmak üzere;

ALACAKLI OLANLAR BİLDİRSİN

Şirketlerden alacaklı olanlar ile menkul ve gayrimenkulleri üzerinde istihkak iddiasında bulunanların yazılı alacak ve istihkak iddialarını kaydettirmeleri ve senet, defter özeti ve benzeri delillerin asıl veya tasdikli suretlerini tevdi etmeleri, Şirkete borçlu olanların kendilerini ve borçlarını bildirmeleri; Hazırlanacak sıra cetvelinin tebliğini esas adreslerini bildirmeleri ve tebliğ masrafını vermeleri gerekmektedir" denildi.

ŞİRKET MALLARINI ELİNDE BULUNDURANLAR...

TMSF'nin konu ile ilgili açıklamasının devamında "Şirket mallarını her ne suretle olursa olsun ellerinde bulunduranların; o mallar üzerindeki kanuni hakları saklı kalmak şartıyla bunları şirket yönetim kurulu emrine tevdi etmeleri, etmezlerse rüçhan haklarından mahrum kalacakları, yukarıdaki hususları yerine getirmeyen ilgililer hakkında şirket kayıtlarında yer alan bilgiler kapsamında işlem işlem tesis edileceği; hususları da dikkate alınarak ilandan itibaren bir ay içinde yapılacak bildirimlerin aşağıda yer alan tebligat adresine yapılması ilan edilir" denildi.

Şirket Ünvanları:
1) Dumankaya Dış Ticaret ve Pazarlama A.Ş.

2) Dumankaya Holding A.Ş.

3) Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme A.Ş.

4) Dumankaya ve Mazaya İnşaat A.Ş.

5) Shov Oto Sanayi ve Ticaret A.Ş.

6) Dumankaya Teknoloji A.Ş.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar