Diyanet'ten Adnan Oktar çıkışı: Gençleri kandırdı

Adnan Oktar hakkında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Adnan Oktar diye bilinen şahıs, kaosu kullanarak başta gençler olmak üzere dini duyarlılığı yüksek ama bilgisiz olan birçok kişiyi kandırmıştır" ifadesini kullandı.

Diyanet'ten Adnan Oktar çıkışı: Gençleri kandırdı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
11 Ağustos 2018 Cumartesi 10:30

 Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve örgüt üyeleri yapılan operasyonla yakalanarak tutuklandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, tarikat ve cemaatlerin İslam dinindeki yerine dair konuştu.

 Konuşma içinde kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar hakkında  açıklamada bulunan Erbaş şu ifadeleri kullandı:

"Yine son asır boyunca din-devlet ilişkilerinde yaşanan gerilim ve zaman zaman gelişigüzel mülahazalarla dinini ve inancını yaşamak isteyen insanların ötelenmesi, söz konusu alanı daha da karmaşık ve denetimsiz hale getirmiş, dini istismar eden gruplar için uygun bir zemin oluşmasına sebebiyet vermiştir.

Bu kaotik süreçten beslenen olumsuz durumların en çarpıcı örneği FETÖ ve liderliğini Adnan Oktar diye bilinen şahsın yaptığı suç şebekesidir. Bu iki suç örgütü tam da bu hukuki boşluğu ve kaosu kullanarak başta gençler olmak üzere dini duyarlılığı yüksek ama bilgisiz olan birçok kişiyi kandırmış, onları gizli, kirli ve karanlık odakların çıkarları için devleti ve milleti aleyhine çalışan militanlara dönüştürmüş, kadınlı-erkekli birçok gencimizin heba olmasına ve geleceğinin kararmasına neden olmuştur."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar