Bekir Bozdağ, gazetecilerle Diyanet İşleri Başkanlığı'nda toplantı düzenledi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gazetecilerle Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bir araya geldi.

Bekir Bozdağ, gazetecilerle Diyanet İşleri Başkanlığı'nda toplantı düzenledi.
Son Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 12:59
15 Mart 2018 Perşembe 17:42

Son günlerde ilahiyatçıların açıklamalarına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dinde Reform' açıklamalarıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yeni gelişmeler ve düzenlemelerin adımları atılmaya başlandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerle Diyanet İşleri Başkanlığı'nda toplantı düzenledi. 

Doğan Tv Ankara Temsilcisi Hakan Çelik toplantıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

Bunun için bir akademi kurulacak. Din o kadar önemli bir şey ki toplumun sigortası. Bu sözler Bekir Bozdağ'a ait. Huriye Martı'da toplantıya katıldı. Alo Fetva hattı kapatılmayacak, sözlü olarak değil ama yazılı olarak cevap verilecek. Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ'ın din alimi gibi kendilerini konumlandırılara reyting hastası dedi. Yanlış konuşuyorlar, bunları onaylamıyoruz dedi. Medyaya çağrıda bulundu. Diyanete sahip çıkalım, itibar kaybına neden olmayalım dedi. Doğu ve Güneydoğu illerimizde bazen vatandaşlar cuma namazlarından sonrasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor sorusu sorulunca PKK'nın camileri provoke ederek orada sanki belli bir kesim adına belli görüşler paylaşıyormuş gibi bir yorum aktardı. Bunun kesin doğru olmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın özellikle bir milliyetçi damardan besleniyor gibi bir kanaate kimsenin kapılmaması gerektiğini söyledi. Özellikle mezhepçilikle ilgili bir uyarı da bulundu. Dinin reforme edilmesi gibi bir konudan söz etmek mümkün değil, ancak kişilerin yorumları güncellenebilir.

Diyanet işleri'nden PKK açıklaması videosu için tıklayınız

Zaten Cumhurbaşkan'ın kastettiği de budur. En çok konuşulan şeylerden biri yanlış algılarla mücadele. Dini olguların çarpıtılması meselesiydi. Ekrem Keleş'te bu toplantıya katıldı. Yanlış bilinen bütün konularda her türlü başvuruya açık olduğunu söyledi. Diyanet sanki çocukların evlenmesini destekliyor yargısı oluşuyor toplumda bu kesinlikle yanlış bir şeydir, doğru bulmuyoruz. Onaylamıyoruz. Çocuklar evlendirilmemeli uyarısını paylaştı. Kanunlar ve yasalar çerçevesinde hareket edilmeli. Evlilikle ilgili konularda tartışmaya mahal kalmadı. Kurumlarda tutumlarını açıkça ortaya koyuyor. Diyanet'te çocukların evliliğe zorlandırılmaması gerektiğini bu konuda hiçbir tartışmaya gerek olmayacak açıklıkta tutumlarını ortaya koydular. 

Çocuklar evlendirilmesin videosu için tıklayınız

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar