için kaldı

Bakan Selçuk duyurdu: Dijital karne geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. dedi.

Bakan Selçuk duyurdu: Dijital karne geliyor
Son Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 12:25
30 Aralık 2020 Çarşamba 12:25

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor.

Selçuk'un açıklamaları:

“Bir karar aldınız neden değiştiriyorsunuz deniliyor. Toplum her şeyin cevabını bir yıllık istiyor ama bizim öyle bir cevabımız yok. Diyelim ki bugün bir kararla ilgili sosyal medyada bir talep var ama 3 gün sonra Bilim Kurulu toplanacak, o verileri almam lazım. Bütün bunlar tamama ermeden bir karar veremiyoruz.

Dijital karne

Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir.

Yüz yüze eğitimle ilgili açıklama

Okulları açmadık, çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımızın fotoğrafına bakmak zorundayız. Biz salgınla ilgili ilçe ilçe, köy köy, nerede ne var, bunların hepsini günlük izliyoruz. Hangi sınıf seviyesinde temaslı fazladır, bunlar da görülüyor. Bütün bunlarla alakalı olarak, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun eşiğine göre yüz yüze yapabiliriz, sınavı da yüz yüze yapabiliriz demesi söz konusu.

Biz en başta sınav yok dersek bu inanılmaz bir gevşemeye, önümüzdeki 5-6 senenin eğitim sistemini felç etmeye yönelik bir şeye yönelecek.

Olağanüstü bir durum var. O yüzden sadece tek sınav olabilir, katılım puanı olabilir diyoruz. Hukuka da uygun olsun diye. Olağanüstü dönem için mevzuat yazılmamış haklı olarak. En baştan hiçbir sınav yok, ödev yok demek geleceği bilmediğimiz için doğru değil. Biz sistemin bütününü kontrol etmek zorundayız. Çocukların motivasyonu çok önemli.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar