Bahçeli'den Brunson açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de konuştu. Bahçeli yaptığı konuşmada Brunson kararının milleti üzdüğünü ve yaraladığını söyledi

Bahçeli'den Brunson açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
16 Ekim 2018 Salı 11:01

MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Küresel düzeydeki anlaşmazlıkların insanlığı derinden sarstığını belirten Devlet Bahçeli, dünyanın istikrarsız ve belirsiz bir süreçten geçtiğini ifade etti.

 Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Güney kara sınırlarımız boyunca vahim bir senaryo hayata geçirilmek isteniyor. Çok tehlikeli bir planlama ikmal ediliyor. ABD, terör örgütleriyle düşüp kalkıyor. Türkiye'nin kağıt üzerinde müttefiki görünen bir ülke, Türkiye düşmanlarıyla bir oluyor. ABD tavrını netleştirmelidir. ABD'nin müttefiki Türkiye midir, terör örgütleri midir? Teröriste hoşgörü, yardım ve yataklık insanlığın birikim ve kazanımlarına ihanet sayılmayacak mıdır? ABD nereye varmak istiyor? ABD zehir saçmakta, terörizme çanak tutmaktadır.

“Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır”

Türkiye'yi pervasızca tehdit etmektedir. Büyük Kürdistan bölünme, savaş demektir. Türkiye'nin egemenlik haklarını hiçe saymaktır. Biz bundan sonra NATO çatısı altında nasıl çalışacağız? NATO'nun devamını nasıl temin edeceğiz? NATO varlığını nasıl sağlayacak? Menbiç yol haritası nasıl mümkün olacak? Milli bekamızı itlaf etmek isteyen zulüm koalisyonuna tepkisiz kalamaz. Zeytin Dalı Harekatıyla nasıl bir mıntıka temizliği yapıldıysa aynısı Fırat'ın doğusunda yapılmalı. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. Hainler doğduklarına pişman edilmelidir.

 Brunson kararı

Türkiye'den bir evanjelist bir papaz gelip geçmiştir. Türkiye ile ABD ilişkilerini zehirlemiştir. Papaz iki ülkenin diyaloglarını tıkadı. Türkiye ile ABD tarihin en kötü ilişki durumuna çakıldı. Trump papazı hasretle kucaklamış, sanki Vietnam'dan dönen askerleri gibi karşılamıştır. Trump'ın Türkiye hisleri birden bire değişmiştir. Böyle devlet adamı olunmaz. Bizim adam yerine koymayanı biz insan bile göremeyiz.

Trump'ın derdi nedir? Türkiye, ABD'nin sömürgesi değildir. Türkiye, ABD'nin eyaleti değildir. Trump Türkiye'yi çadır devletiyle bir tutma ayıbından uzaklaşsın. Trump Türkiye'yi hafife almasın. Bu işin şakası yok. Bu konunun ederi yoktur.

Papazın serbest kalması pek çok soru işaretine neden olmuştur. Gizli tanığın ifadesiyle suçlanması, savcının değişmesi tanıkların ifade değiştirmesiyle serbest kalması bağımsız hukuka ne kadar uygundur? Papaz davasında ifade değiştiren gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar ifadelerini nasıl değiştirmişlerdir? Brunson’ın serbest kalması adalet ilkeleri ile nasıl izah edilecek?

Papaz Brunson verildiyse ABD'deki papaz ne zaman alınacak? Papaz Brunson kararı milletimizi üzmüş ve yaralamıştır. 

Hakan Atilla'nın iadesi ne zaman olacak? Meselemiz Türkiye'nin saygınlığıdır. O papazı istiyoruz, vermelerini bekliyoruz. Bakalım dövizin akıbeti ne olacak? Enflasyon eski seviyesine çekilecek mi? Bunların takipçisi olacağız.  

 

Cemal Kaşıkçı açıklaması

Kaşıkçı’dan iz ve haber yoktur. İnsan aklı ile dalga geçiyorlar. Suç varsa suçlular belli ise gereği mutlaka yapılmalı. Türkiye’nin töhmet altında bırakılmasına izin verilmemeli.

 

İş Bankası tepkisi

CHP, İş Bankası hissesi gündeme gelince çılgına döndü. CHP'nin genel başkan yardımcısı diyor ki, CHP olarak her türlü direnme hakkını kullanırız. Bu alçak ifade karşısında sormak lazım ki, eşkıya kimdir, direnme hakkı nedir? Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Siz kim, Atatürk kim? Sizin neyiniz Atatürk'ü hatırlatmaktadır. İş Bankası hissesi Hazine'ye devredilmelidir. Atatürk'ün gerçek varisi Türk milletidir. MHP, CHP'nin İş Bankası hisseleri için kanuni düzenleme yapılırsa desteğini verecektir. Tavsiyemiz, üzerine çöreklendiği hisselerin devredilmesinden korkmamasıdır."

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar