Brunson Türkiye’den ayrıldı

Terör örgütleri adına suç işlemek ve casusluk yapmak iddiasıyla yargılanan rahip Brunson dün 4. kez çıktığı mahkemede serbest bırakıldı. Brunson, eşiyle birlikte Türkiye'den ayrıldı.

Brunson Türkiye’den ayrıldı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
13 Ekim 2018 Cumartesi 09:19

ABD’li rahip Brunson dün 4. kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada 3 yıl 1 ay 10 gün ceza verildi. Brunson’ın yattığı süre dikkate alınarak tahliye edildi.

 Duruşmada savcı Brunson için adli kontrol şartlarının kaldırılmasını ve ‘örgüte üye olmak’tan 10 yıla kadar hapis talep etti.

Mahkemede beraatini isteyen Brunson masum olduğunu ve Türkiye’yi sevdiğini söyledi.

Mahkeme karasını açıkladı

Aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Brunson’a ‘terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım’dan 5 yıl hapis cezası verildi. İndirimler sonrası ceza 3 yıl 1 ay 15 güne düştü. Brunson’ın aldığı ceza yattığı hapis cezasına sayıldı. Mahkeme kararında, Brunson’ın ev hapsi cezası ve yurtdışına çıkış yasağı da kaldırıldı. Duruşmanın ardından Andrew Craig Brunson sabah getirildiği Denetimli Serbestlik ekiplerince aynı araç ve geniş güvenlik önlemleri altında Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’ndan işlemleri yapılmak üzere çıkarılarak evine götürüldü

Türkiye’den ayrıldı

20 yıldır İzmir’de yaşayan ve yaklaşık 2 yıldır da tutuklu bulunan Amerikalı pastör Andrew Craig Brunson, tahliye olması ve hakkındaki adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasının ardından dün akşam NATO’ya ait askeri bir uçakla Türkiye’den ayrıldı.

Bu sözlerle veda etti

Papaz Brunson, Türkiye’den ayrılırken uçağına binmeden önce “Ben Türkiye’yi seviyorum, hep sevdim hep seveceğim” dedi.

Eşi Norine Brunson ise “Türkiye’yi seviyoruz tüm bunlara rağmen” ifadelerini kullandı. Çift, Türkiye’den ayrılmadan verdiği mesaj sonrası özel uçağa binerek Türkiye’den ayrıldı.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar